Виляреал и Реал си харесаха точен резултат на висок коефициент в предпоследния кръг в Ла лига

22:08
Виляреал и Реал си харесаха точен резултат на висок коефициент в предпоследния кръг в Ла лига

Показващият отлична форма в последно време Реал Мадрид като по чудо се спаси от загуба по стряскащ сценарий при гостуването си на Виляреал в мач от предпоследния кръг на първенството. Шампионите водеха с 4:1 на почивката, но за нула време допуснаха изравняване до крайното 4:4, а после победният гол за домакините “висеше на косъм”.

Исторически четири гола във вратата на “кралете” заби Александър Сьорлот. Норвежкият нападател направи на пух и прах отбраната на столичани, и най-вече Едер Милитао, който беше титуляр. Отделно той удари и една греда още при 0:0.

Така Реал се размина с повторение на кошмара, който по-рано през сезона Барселона вече преживя срещу Виляреал. В края на януари “жълтата подводница” направи нещо подобно, забивайки пет гола на каталунците на “Монтжуик” за крайното 5:3. След тази среща тогава Чави Ернандес обяви, че ще напусне.

Срещата беше без значение за столичани, които в момента мислят само за финала в Шампионската лига на 1 юни. Домакини пък имаха минимални шансове за седмото място, но загубиха спора с Бетис.

Наставникът на Реал Карло Анчелоти отново промени почти целия си състав, залагайки на футболисти, които по-скоро са в графата “резерви”. Само Едер Милитао и Федерико Валверде запазиха местата си от 11-те срещу Алавес в миналия кръг. Андрий Лунин се завърна на вратата, а Браим Диас, Хоселу и Арда Гюлер излязоха като титуляри за сметка на Джуд Белингам, Родриго и Винисиус Жуниор.

Срещата се превърна в голов спектакъл, защото само през първата част попаденията бяха пет. Арда Гюлер сложи началото с попадение за 1:0 след асистенция на Браим Диас.

След точно половин час в типичния си стил Хоселу засече центриране на Лукас Васкес за 2:0.

Грешка на Дани Себайос обаче позволи на "жълтата подводница" да намали разликата в 39-ата чрез Сьорлот, който тепърва започваше.

Само секунди по-късно обаче Васкес вкара за 3:1 за Реал.

Интригата изглеждаше убита в края на полувремето, когато Арда направи преднината на "белите" привидно недостижима с втория си гол - 4:1.

Сметките на шампионите бяха без кръчмар, а в ролята на кръчмар влезе Сьорлот. Норвежкият национал намали светкавично на 2:4 в 48-ата.

В 52-рата съотборникът на Ерлинг Холанд в националния тим оформи хеттрика си, след като беше точен за 3:4.

Сьорлот обаче беше неудържим и вкара четвърти гол за 4:4 в 56-ата.

Веднага след това Анчелоти направи двойна смяна, като сред напусналите беше разочаровалият Милитао.

До края Виляреали имаше поне две чисти положения за пети гол, но не успя да ги реализира. Реал Мадрид ще приключи кампанията си в Ла Лига с домакинство на Бетис през следващия уикенд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация