Шампионска победа за Реал Мадрид срещу Гранада

23:37
Шампионска победа за Реал Мадрид срещу Гранада

В първия си двубой като шампион на Испания тимът на Реал Мадрид се позабавлява с Гранада и записа лесна победа с 4:0 като гост. Това беше среща от 35-ия кръг на Ла Лига, след който остават още само три. Дни след бурния реванш срещу Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига треньорът Карло Анчелоти изкара изцяло нов стартов състав с едно изключение в лицето на Антонио Рюдигер, но това по никакъв начин не се отрази. Резервите нямаха никакви проблеми със сломените домакини, които часове преди началото на двубоя изпаднаха и на теория и изобщо не им беше до игра.

Левият бек Фран Гарсия вкара първото попадение след 38 минути игра, а в добавеното време на първата част асистира на Арда Гюлер за втория гол. Само четири минути след паузата Браим Диас покачи на 3:0, а отново той в 58-ата се разписа още веднъж. Победата можеше да бъде още по-изразителна, но големият герой от сблъсъка с баварците Хоселу направи три пропуска.

Преди началото на срещата домакините уважиха новия първенец с традиционния шпалир. От знак на уважение пък от Реал се отказаха от възможността още на този мач да получат титлата си, като избраха това да се случи в неделя по обяд в Мадрид.

Двубоят започна скучно без никакви положения. Чак в 20-ата минута се стигна до първия удар и той беше към вратата на Реал, но Куртоа спаси. Гостите създадоха опасност в 26-ата, когато Браим центрира опасно.

Секунди по-късно играта се пренесе в близост до вратата на Реал, където Куртоа излезе извън наказателното поле, за да избие с глава топката. Стигна се обаче до сблъсък между белгиеца и Камил Йозвиак, при което футболистът на Гранада получи тежък удар. Наложи се влизането на медицински екип, а домакините настояваха и за картон на вратаря, но такъв не беше показан.

Реал Мадрид успя да поведе в 38-ата минута чрез Фран Гарсия. Тогава левият бек успя да засече прострелно подаване на Браим Диас, при което имаше и рикошет.

Това попадение на мига сломи домакините, които спряха да играят със същото желание като досега. Логично се стигна до още едно попадение в тяхната мрежа. Малко след изтичането на редовното време на полувремето Фран асистира на Арда за 2:0.

Преднината на Реал Мадрид бързо беше увеличена на 3:0, след като четири минути след почивката Браим Диас беше точен след типичния за себе си дрибъл покрай няколко футболисти.

Бившият играч на Милан беше във вихъра си и в 58-ата докара нещата до 4:0, този път след подаване на Лука Модрич.

Останалият в сянка до момента Хоселу опита да вкара с пета в 66-ата, но този път вратарят отрази. Малко по-късно в срещата испанският централен нападател пропусна още на два пъти.

До края на сезона на Реал му остават шампионатни двубои срещу Алавес, Виляреал и Бетис, както и финала срещу Борусия (Дортмунд) в Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация