Фил Фоудън е Играч на сезона в Премиър лийг

17:39
Фил Фоудън е Играч на сезона в Премиър лийг

Крилото на Манчестър Сити Фил Фоудън бе удостоен с наградата за “Играч на годината” на Премиър лийг, съобщиха от футболната централа. Фланговият футболист играе най-силния сезон в своята кариера и до момента е записал на сметката си 17 гола и 8 асистенции, допринасяйки пряко за 25 попадения на “гражданите” в шампионата. Формата на Фоудън е една от константите на Манчестър Сити и ключова по пътя на отбора към рекордната четвърта поредна титла в Премиър лийг, от която ги дели един единствен успех в утрешния сблъсък с Уест Хам.

“Спечелването на тази награда е постижение, с което съм изключително горд. Премиър лийг е призната за най-добрата лига в света и е истинско удоволствие да бъда номиниран заедно с още толкова отлични футболисти, всеки от които се наслаждава на прекрасни сезони в своите клубове. Цялостно погледнато съм доволен от начина, по който играх през този сезон и съм много доволен от своя принос с голове и асистенции. Искам да благодаря на всички хора в Манчестър Сити и специално на треньорите и своите съотборници, защото без тях би било невъзможно да постигна всичко това. Искам да използвам тази възможност да благодаря и на всички, които гласуваха за мен, тъй като тази награда значи много,” заяви Фоудън.

Английският национал се превърна в петия последователен играч на Манчестър Сити в последните пет сезона, който печели наградата за “Играч на годината” на Премиър лийг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация