Извънредни новини: Премахват ВАР от следващия сезон на Висшата лига

20:22
Извънредни новини: Премахват ВАР от следващия сезон на Висшата лига

Клубовете от Премиър лийг ще проведат много важно гласуване относно следващия сезон в английския елит, съобщава "Ди Атлетик". Става въпрос за възможното премахване на ВАР.

По време на годишното събрание на клубовете от Премиър лийг, което ще се проведе на 6 юни, те ще трябва да решават дали системата ВАР да продължи да бъде използвана в мачовете от първенството през следващата кампания. ВАР е в употреба във Висшата лига от 2019 година насам и е от голяма помощ за съдиите, но през този сезон някои реферски решения, взети с помощта на системата, предизвикаха голяма полемика около мачовете от шампионата. Ето защо от Уулвърхямптън са внесли предложение ВАР да бъде премахнат от следващия сезон нататък.

За да се приеме тази резолюция, е необходимо тя да получи одобрение от поне 14 от 20-те клуба в английския елит по време на нейното гласуване.

“Този ход идва след внимателно размишляване и с най-голямо уважение към Премиър лийг, Съдийската комисия и останалите клубове. Не искаме да отправяме никакви обвинения, просто търсим най-доброто решение за футбола. Всички заинтересовани страни работят усърдно, за да направят успешни технологични нововъведения. Въпреки това след пет сезона на ВАР в Премиър лийг е време за конструктивен и критичен дебат за неговото бъдеще. Нашата позиция е, че цената, която плащаме за малко повишаване на точността, е в противоречие с духа на нашата игра и в резултат на това трябва да премахнем системата от сезон 2024/25 нататък” , се казва в декларация на Уулвърхамптън, цитирана от "Ди Атлетик".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация