Празненствата започнаха, Реал Мадрид си получи шампионската титла (видео)

18:33
Празненствата започнаха, Реал Мадрид си получи шампионската титла (видео)

Новият шампион на Испания Реал Мадрид официално получи титлата си. Това се случи днес по обяд като част от специалните празненства в столицата. Тимът на Карло Анчелоти стана недостижим на върха още през миналия уикенд, но партито беше оставено за днес.

Официално трофеят на тима беше връчен на едно от игрищата на клубната база, където всички футболисти и треньори, облечени в костюми, получиха приза от представители на Ла Лига. Това е шампионска купа №36 за Реал.

После тимът се отправи с автобус към административния център на Мадрид. Там речи държаха президентът на клуба Флорентино Перес, капитанът на отбора Начо Фернандес и премиерът на автономния регион на Мадрид Изабел Диас Аюсо. После всички се преместиха към кметството, където бяха посрещнати от градоначалника на испанската столица Хосе Луис Мартинес-Алмейда.

След това отборът излезе на балкона, за да покаже трофея на празнуващите отдолу фенове. На фона това из града е пълно с фенове на Реал, които са се събрали по улиците. Емблематичният за такива моменти площад “Сибелес” също е превърнат в “бяло море” от фланелки и шалчета на запалянковците. Точно това бе последната спирка от шампионския тур на "кралете".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация