Тухел: Напускам, ще спазя споразумението

19:15
Тухел: Напускам, ще спазя споразумението

Наставникът на Байерн Мюнхен Томас Тухел за пореден път беше категоричен, че ще спази договорката си с клуба да напусне “Алианц Арена” след края на сезона. Затова той отново отписа възможността да ръководи баварците и през следващия сезон въпреки сериозните им затруднения в намирането на негов наследник.

“Много, много, много малко вероятно е през следващия сезон да съм в Байерн. Имаме споразумение и в момента няма причина да се съмнявам в него. Заехме тази позиция, а инициативата дойде от клуба. Такова е положението и аз съм ОК с това. Няма нужда да оставам само заради състезателния ми дух, защото аз винаги мисля за победата, както и как да подобря моя състав или себе си. Може пък следващия сезон да си взема почивка без значение от това дали ще спечелим Шампионската лига, нека видим какво ще стане. Завръщане в Премиър лийг? Не бих искал да отговарям, защото не е тайна колко много ми хареса в Челси. В Англия и във Висшата лига определено ми беше прекрасно. Това беше много специален период за мен и го помня доста добре”, заяви Тухел пред TNT Sports.

Той коментира и надеждите на Байерн за спечелване на Шампионската лига, където тази вечер тимът има полуфинал срещу Реал Мадрид на “Сантиаго Бернабеу”. “За съжаление, това е последният ни шанс да спечелим трофей, но не мисля, че това ни прави по-гладни за успехи. Това е най-красивият, но и най-трудният турнир. Когато си на полуфинал и настъпи моментът за реванша, ти имаш определена работа за вършене. Така че нещата са доста ясни и си една стъпка по-близо до целта. Мисля, че и двата отбора ще дадат всичко от себе си. И двата тима са фокусирани и изцяло нащрек, всичко е възможно”, добави германският специалист.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация