Ман Сити не пуска титлата, Холанд скъса мрежата на "вълците" (видео)

21:41
Ман Сити не пуска титлата, Холанд скъса мрежата на "вълците" (видео)

Манчестър Сити отговори на предизвикателството на Арсенал и се доближи отново само на точка от лидера във временното класиране, след като разгроми с 5:1 Уулвърхямптън на своя "Етихад". Четири попадения отбеляза Ерлинг Холанд (12'-дузпа, 35', 45+3' - дузпа, 54'), който направи сериозна заявка, че отново ще спечели голмайсторския приз във Висшата лига. Хулиан Алварес се разписа в 85-ата минута, след като няколко минути преди това бе заменил норвежеца. Почетното попадение за "вълците", които по-рано през сезона победиха Сити на свой терен, отбеляза Хий-Чан Хуан (53'). Така тимът на Джосеп Гуардиола продължава да държи съдбата на титлата в свой ръце, защото е са мач по-малко от Арсенал. "Гражданите" освен това подобриха рекорда си за най-дълга серия без загуби като домакин, като в момента тя възлиза на 43 поредни мача.

Джосеп Гуардиола направи три промени в сравнение с двубоя с Нотингам Форест през миналия уикенд. Фил Фоудън, който бе болен тогава, се завърна заедно с Холанд, който бе оставен на пейката за началото на мача преди седмица. Матео Ковачич също бе титуляр.

Уго Буено замени Мат Дохърти в състава на Уулвърхямптън, като това бе единствената корекция, извършена от Гари О'Нийл, който беше наказан за този двубой и не можеше да води отбора си.

В десетата минута Бернардо Силва проби отдясно и центрира към Йошко Гвардиол, който отигра с левия крак над вратата, след което се сблъска с Аит-Нури, който посегна за топката, но не игра с нея. Главният съдия Крейг Поусън се забави, но впоследствие пресилено посочи бялата точка, а ВАР нямаше как да отмени решението му, тъй като контакт имаше. Холанд нямаше никакъв проблем от 11 метра за 1:0.

Пет минути след това норвежецът можеше да удвои, но тук Жозе Са се намеси блестящо и спаси негов удар с глава.

За известно време изглеждаше, че Уулвс изравни играта, но в 35-ата минута пресата на Сити обърка гостите, Родри отне от Куня, след което размени подавания с Де Бройне и впоследствие центрира към далечната греда, където Холанд се извиси и удвои с глава за 2:0.

В 44-тата минута Холанд изскочи зад отбраната и се устреми сам срещу Са, но Семедо се хвърли на шпагат и закачи крака на норвежеца. Този път Поусън не видя чистата дузпа и бе привикан логично от ВАР да види повторение. След него главният рефер се коригира и посочи бялата точка. Холанд отново бе точен, макар че Са бе близо до това да спаси. Така норвежецът отбеляза шестия си хеттрик във Висшата лига.

В началото на втората част Са спаси опасен удар на Фоудън, а в 53-тата минута Уулвс стигна до почетен гол. Белгард центрира отдясно, Едерсон не се намеси добре и само плесна топката към далечната греда, където Хий-Чан Хуан добре намери кълбото от ждроп.

Само 58 секунди след това обаче Холанд възстанови преднината на Сити от три гола, след като отбеляза четвъртото си попадение днес. Фоудън намери много добре норвежеца, който прехвърли топката на левия си крак и със страхотен удар в далечния ъгъл направи 4:1 в 54-тата минута.

В 60-ата Са лиши Холанд от пети гол с добра намеса. До края норвежецът, Фоудън и Ковачич пропуснаха да увеличат преднината на домакините. Сарабия пък пропусна добър шанс за "вълците".

В 82-рата минута Гуардиола реши да замени Холанд, който не бе много доволен, че няма да има шанса да стигне до пето попадение. Замени го Хулиан Алварес, който само три минути след това оформи крайния резултат, след като получи от Рорди и пласира топката точно в ъгъла, за да отбележи стотния си мач за "гражданите" с попадение.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация