Роналдо класира Ал Насър за финала на Купата на краля

23:37
Роналдо класира Ал Насър за финала на Купата на краля

Ал Насър се класира за финала на Купата на краля в Саудитска Арабия, побеждавайки на 1/2-финала състава на Ал Халедж с 3:1. Двете големи звезди на домакините Кристиано Роналдо и Садио Мане бяха в основата на успеха на своя тим, реализирайки головете в мача. Португалецът се разписа в 17-ата и 57-ата минута, а сенегалецът бе точен в 37-ата от дузпа. За гостите пък голът бе на сметката на Фауаз Ал Тераис в 82-рата минута.

Ал Насър диктуваше събитията на терена още от самото начало и в 17-ата минута стигна до откриване на резултата. Кристиано Роналдо се възползва от грешка при изнасянето на топката от съперника и със страхотен удар от воле я прати в опразнената врата за 1:0.

В 37-ата минута Садио Мане удвои преднината на своя тим от дузпа, отсъдена за игра с ръка на защитник на Ал Халедж.

След това в 57-ата минута отново Роналдо направи резултата класически. Той засече отблизо подаване на Абдула Ал Хаибари.

Освен това още два гола на домакините бяха отменени.

Ал Халедж направи загубата си малко по-почетна в 82-рата минута, когато завърши бърза контрааката.

С тази победа Ал Насър ще играе на финала на Купата на краля за пръв път от 2020 година насам, когато губи от Ал Хилал. Сега той ще има шанс за реванш, тъй като съперникът в битката за трофея отново ще е същият.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация