Равносметката след Ботев - ЦСКА: Футболен празник, жълто-черен триумф и мъка в червено

20:44
Равносметката след Ботев - ЦСКА: Футболен празник, жълто-черен триумф и мъка в червено

Ботев Пловдив е на финал в турнира Sesame Купа на България! Това се случи след домакнска победа над ЦСКА София с 2:0 в 1/2-финален мач реванш, който се игра пред почти 19 000 зрители на "Колежа, и след общ резултат 3:0 елиминира "червените" от надпреварата. Ивелин Попов откри резултата в 4-ата минута, а в 82-ата минута резервата Дилан Метренс сложи точка на спора с второ попадение.

Иначе реваншът бе изключително интересен, тъй като и двата отбора създадоха куп положения пред противниковите врати. Хайнц на два пъти нацели гредите още през първата част, а след почивката и пловдивчани пратиха топката в напречната греда.

Вион отправи първия удар, който бе в третата минута от фал, но той излезе високо над напречната греда.

Ботев отговори ударно минута по-късно. Брахими поде контраатака през центъра, след което намери Секулич. Таранът от своя страна изведе набралия скорост Попов леко вдясно, а капитанът на пловдивчани откри резултата с 20-метров прецизен диагонален шут в долния десен ъгъл.

В 6-ата минута "канарчетата" като по чудо не вкараха втори гол. "Червената" отбрана проспа центриране към непокрития Попов, който свали с глава за Секулич, но харватинът не успя да засече от границата на малкия пеналт.

В 24-ата минута Брахими комбинира с Попов и навлезе на скорост в наказателното поле, но Кордоба с прецизен шпагат предотврати опасността.

Малко след средата на полувремето Юга направи няколко необмислени фала и трябва да е доволен, че при вече получен жълт картон не бе изгонен.

В 37-ата минута ЦСКА организира първата си опасна атака. Фаетон преодоля без проблем Там на лявото крило, нахлу в наказателното поле и върна към непокрития Хайнц. Норвежецът стреля от 12-13 метра, но Ханкич изби в корнер. "Червените" разиграха късо ъгловия удар, топката стигна до Фаетон. Крилото отправи силен изстрел, а Ханкич отново изби.

Секунди по-късно Хайнц овладя на гърди в малкото наказателно поле на противника, пребори се с бранител и шутира с шпагат от малък ъгъл и трудна позиция, целейки лявата греда.

Д края на полувремето гостите имаха пълно надмощие, но късметът не бе с тях.

В 43-ата минута Хайнц отправи отличен параболичен шут от ъгъла на големия пеналт, Ханкич успя да докосне топката, което бе достатъчно тя да не се озове в мрежата му, а в напречната греда.

Секунди по-късно "червените" поискаха дузпа за игра с ръка на Попов след центриране на Линдсет по земя, но след преглед с ВАР реферите решиха да не посочват бялата точка.

Две минути след почивката Попов отправи удар от двайсетина метра, но Бусато без проблем улови.

В 49-ата минута "червените" пропиляха още една възможност за гол. Вион центрира от фал за Линдест. Норвежецът шутира от четири-пет метра, но Ханкич някак спаси. Секунди по-късно Юга извърши нов фал, след като Попов го преодоля, а домакините поискаха втори жълт картон за халфа на гостите, но Чинков прецени, че не заслужава такъв.

В 51-ата минута защитниците Балоянис и Конте изненадаха отбраната на ЦСКА София с комбинация в наказателното поле, първият за момент се озова фронтално срещу Бусато и отправи изстрел по земя, но бразилският страж плонжира и изби.

В 57-ата мнута напречната греда помогна и на гостите след удар с глава на Перера и рикошет в рамото на футболист в червено след центриране от корнер.

В 70-ата минута Ханкич излезе извън наказателното поле, за да пресече подаване към Асприля. Вратарят докосна леко топката, след което връхлетя в тялото на нападателя. Ако не бе закачил кълбото, то изявата му със сигурност щеше да доведе до негов червен картон.

Три минути по-късно Укаки получи извеждащ пас очи в очи с Бусато, но стражът на "червените" спаси шута на нападателя.

В 79-ата минута Етоо намери Уме, но сантиметри разделха нападателя да се разпише и в реванша, пращайки своя изстрел от 5-6 метра в аут.

В този двуостър сблъсък, в който положенията пред двете врати следваха едно след друго, Ботев удари за втори път в 82-ата минута. Поредната опасна атака на "канарчетата" се разви по лявото крило, където набралият скорост Уме дриблира и подаде към резервата Мертенс пред границата на пеналта. Последва шут по земя от 18 метра, който прониза долния десен ъгъл на "червената" врата.

До края на реванша ЦСКА пробва да натисне съперника и го стори до някаква степен, но така и не създаде повече опасности пред Ханкич.

Така Ботев се класира за финала на 15 май, където почти сигурно ще срещне Лудогорец, който има четири гола преднина преди утрешния реванш срещу Хебър.

БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 2:0

1:0 Ивелин Попов 4'
2:0 Дилан Мертенс 82'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация