Рома търси заместник на Лукаку

19:04
Рома търси заместник на Лукаку

Ромелу Лукаку със сигурност няма да остане в Рома и през следващия сезон. Причината за това е, че италианският клуб, в който той играеше под наем до момента, не е склонен да закупи правата му, докато Челси няма да приеме варианта с нов наем на нападателя и през това лято ще иска да продаде окончателно белгиеца. "Сините от Лондон" се надяват да получат пълния размер на откупната клауза на стойност 38 милиона паунда, която бе определена през миналото лято. Рома няма да я плати, но според информациите в Англия има няколко клуба, които са готови да го направят.

Челси ще включи получената сума в бюджета за привличането на голмайстора на Наполи Виктор Осимен. Рома пък ще търси нов вариант за централен нападател. Според "Гадзета дело Спорт" един от фаворитите за това е друг бивш нападател на Челси - Миши Батшуай. Белгиецът в последните два сезона игра във Фенербахче, а Челси ще получи и процент от евентуална следваща продажба на Батшуай.

Надеждите на "Олимпико" са свързани и с още един бивш играч на Челси - Тами Ейбрахам, който тъкмо се завърна след тежка контузия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация