Реал Мадрид извървя още една отсечка към титлата

21:45
Реал Мадрид извървя още една отсечка към титлата

С редица промени в състава Реал Мадрид не сгреши при очакваното трудно гостуване на Майорка и се наложи с 1:0, с което прибави нови три точки по пътя към титлата в Ла Лига. Орелиан Чуамени реализира гола с помощта на лек рикошет три минути след началото на второто полувреме. Това беше двубой от 31-вия кръг на Ла Лига, а до края остават още седем.

Така тимът на Карло Анчелоти вече насочва вниманието си към идната важна седмица, в която първо в сряда гостува на Манчестър Сити в реванша от четвъртфиналите в Шампионската лига, а след това в неделя приема Барселона в Ел Класико. Тази визита в Палма де Майорка беше считана за потенциална грешна стъпка на “белите”, което би запазило шансовете на каталунците за евентуална защита на титлата.

Реал показа две лица в този двубой. През първото полувреме “кралете” не отправиха нито един точен удар, но след паузата се разиграха и можеха да се наложат с по-голяма разлика. Джуд Белингам удари греда в 33-тата, а по-късно в мача Браим Диас и Федерико Валверде направиха 100-процентови пропуски.

Не се оправдаха очакванията, че Едер Милитао ще бъде титуляр. Възстановеният защитник записа само няколко минути в края. Анчелоти замени петима от титулярите срещу Сити по-рано през седмицата. Винисиус Жуниор, Тони Кроос, Родриго, Карвахал и Камавинга получиха почивка и започнаха на пейката.

През миналия уикенд Майорка игра финал за Купата на краля, който обаче загуби от Атлетик Билбао след изпълнение на дузпи. Тимът се бори за точки в Ла Лига, защото е на 6 пункта от изпадащите.

Браим Диас, който започна като ляво крило за Реал, демонстрира отличния си дрибъл още в 8-ата минута, когато задмина няколко футболисти в червени екипи и малко не му достигна да нанесе удар. Като цяло обаче нямаше почти никакви положения пред вратата на Майорка.

Даже домакините бяха тези, които създадоха първата чиста възможност. В 31-вата капитанът Антонио Раийо засече с глава центриране от корнер и на Андрий Лунин му се наложи да спасява.

Реал веднага отговори с мощен шут на Белингам от дъгата, който разтресе напречната греда. До края на тази част не се случи почти нищо интересно повече.

Втората обаче започна вихрено с попадение на Чуамени за 1:0. В 48-ата минута негов далечен шут се отклони в съперников играч и стана неспасяем за вратаря Райкович.

Шест минути след попадението на французина Браим Диас си изработи възможност за гол, излезе на добра позиция и стреля, но стражът на Майорка отрази.

Островитяните пропуснаха да изравнят в 61-вата минута, когато Начо подложи тялото си и блокира шут на Абдон Пратс.

Секунди по-късно, в ответната атака, Браим Диас пропиля чиста възможност, след като Модрич го изведе сам срещу Райкович.

Междувременно в игра се появи Винисиус Жуниор и в 67-ата минута се вклини в наказателното поле, но никой не успя да засече паса му на празна врата. Реал Мадрид продължи да атакува много опасно и в 72-рата Валверде пропусна по подобие на Браим Диас, като в случая ударът му се отби в тялото на застаналия пред голлинията Матия Настасич.

До този момент Майорка все още нямаше удар в очертанията на вратата, но в 74-тата Сержи Дардер изстреля мощно воле, което Лунин отрази.

До края Реал продължи да владее инициативата. Чак в последните секунди центриране в наказателното поле на Реал доведе до смут, защото Ведат Муричи скочи с Лунин. Получи се сблъсък между двамата, след който топката се оказа ничия. Нападателят стреля, но не успя да уцели опразнената врата. Веднага след това реферът даде край на мача, като така не можа да се разбере дали в случая беше маркирал нарушение срещу вратаря, или не.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация