Джокович загуби по най-неочаквания начин, Рууд и Циципас ще спорят на финала в Монте Карло

20:19
Джокович загуби по най-неочаквания начин, Рууд и Циципас ще спорят на финала в Монте Карло

Новак Джокович загуби с двойна грешка първия си от 2015-а година полуфинал на “Мастърс”- в Монте Карло и така Каспер Рууд ще се изправи срещу Стефанос Циципас в неделя в битката за трофея.  Джокера отстъпи за първи път от шест мача срещу Рууд с 4:6, 6:1, 4:6 за 2 часа и 16 минути игра.

В първия полуфинален дуел за деня Стефанос Циципас осъществи късен обрат срещу Яник Синер и победи с 6:4, 3:6, 6:4 за почти 3 часа игра.

Първата част започна крайно неубедително за великия сърбин, който допусна два пробива и изостана с 1:4. Впоследствие той върна единия брейк, но Рууд съхрани концентрацията си, за да затвори първия сет още при първата си възможност.

Вторият сет се разви изцяло по вкуса на Джокович и той го спечели за 39 минути, но още на старта на третия вече изоставаше с пробив. Ноле успя да заличи пасива си в брейковете, но се провали в оказалия се последен десети гейм, като загуби битката с двойна грешка. 

Той реализира 31 уинъра, но направи цели 32 непредизвикани грешки (19 от форхенд, 11 от бекхенд), докато по-пасивният и балансиран подход на Рууд вероятно се оказа печеливш за него - 23 уинъра и 24 грешки. Джокович иначе пласира повече неотразени сервиси (14 срещу 13), спечели повече точки зад първия си начален удар (53 на 48), спечели повече разигравания от основната линия (53 на 48) и повече точки на мрежата (11 на 10), но все пак загуби.

Стефанос Циципас осъществи късен обрат срещу най-доминиращия тенисист през 2024-та Яник Синер и се класира на финала на “Мастърс”-а в Монте Карло - 6:4, 3:6, 6:4 за 2 часа и 39 минути игра. Циципас отново ще спори за престижния трофей в Княжеството, който спечели през 2021-ва и 2022-ра. Той изоставаше с пробив в началото на третия сет, но успя не само да го заличи, но и да затвори мача още на посрещане. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация