Циципас пребори Синер за място на финала в Монте Карло

17:48
Циципас пребори Синер за място на финала в Монте Карло

Стефанос Циципас осъществи късен обрат срещу най-доминиращия тенисист през 2024-та Яник Синер и се класира на финала на “Мастърс”-а в Монте Карло - 6:4, 3:6, 6:4 за 2 часа и 39 минути игра.

Циципас отново ще спори за престижния трофей в Княжеството, който спечели през 2021-ва и 2022-ра. Той изоставаше с пробив в началото на третия сет, но успя не само да го заличи, но и да затвори мача още на посрещане.

Синер имаше основания да се чувства ощетен от поредното през седмицата дискусионно решение на лайнсмените, а и в последните няколко гейма очевидно не беше в оптимална физическа кондиция и два пъти се възползваше от услугите на физиотерапевта на корта.

Гъркът продължава да доминира съперничеството срещу италианеца от Южен Тирол, като вече има шест победи в девет двубоя с него, както и четири успеха в пет срещи на клей. Циципас се върна към забележителните победи, след като в последно време не се представяше по най-убедителния начин и загуби мястото си в топ 10.

Той вече ще бъде номер 9 след днешния успех, измествайки Григор Димитров до десетата позиция. Ако спечели титлата в Княжеството, Циципас ще бъде близо до седмото място. Синер остава втори в ранглистата и записа едва второто си поражение за 2024-та, след като Карлос Алкарас го спря в Индиън Уелс също на полуфиналите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация