Новак Джокович се класира за полуфиналите в Монте Карло

22:24
Новак Джокович се класира за полуфиналите в Монте Карло

Световният №1 в тениса Новак Джокович се класира за полуфиналите на турнира от сериите “Мастърс” в Монте Карло. Сърбинът се наложи със 7:5, 6:4 над Алекс де Минор и по този начин продупчи билета си към следващата фаза на надпреварата. На полуфиналите Ноле ще се изправи срещу Каспер Рууд или Уго Умбер, които закриват днешната четвъртфинална програма в Княжеството.

Това е първи полуфинал за Джокович в Монте Карло от девет години насам, като за последно той достигна до титлата през 2015-а. Оттогава досега той на два пъти достигаше до четвъртфиналите, а в последните три години не можеше да прескочи третия кръг.

37-годишният сърбин съумя да осъществи единствения пробив в първия сет доста късно, след като се възползва от четвъртия си сетбол, за да поведе при 7:5.

Втората част на мача бе доста странна, като двамата редуваха непредизвикани грешки и си размениха по три поредни пробива. Нервите на Джокович обаче бяха по-здрави и той довърши започнатото в десетия гейм, когато отново проби австралиеца за крайното 7:5, 6:4.

Така лидерът в световната ранглиста продължава към полуфиналите без загубен сет, след като преди това срази Роман Сафиулин и Лоренцо Музети с по 2-0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация