Николай Костов: За разлика от ЦСКА и Лудогорец ние залагаме повече на български футболисти

18:54
Николай Костов: За разлика от ЦСКА и Лудогорец ние залагаме повече на български футболисти

Наставникът на Левски Николай Костов говори пред журналистите на "Герена" след днешната тренировката на "сините". Специалистът сподели мислите си преди гостуването на столичния гранд на Черно море във Варна. "Моряците" приемат "сините" утре от 20:15 часа на "Тича".

“Рецептата сме я дали на футболистите. Много трудно се играе на "Тича". Всички отбори са го изпитали, включително и нашите лидери в шампионата. Знаем срещу кого се изправяме и сме се настроили да използваме всички възможности, за да победим в този мач.

Имаме доста играчи, на които няма да можем да разчитаме. Ще направя един списък и ще го кажа, за да бъда точен кои точно ги няма. Що се отнася до психическото и физическото състояние - психически няма как да е добре след такива загуби. Трябва да се отърсим. Това е във футбола - колкото по-бързо излезеш, толкова по-добре. Знаем каква е стойността на този мач, трябва да търсим победа, за да се подобри психическото ни състояние. Имаме контузени основни играчи, но правим всичко възможно да се завърнат в отбора, за да ни помогнат в този важен момент и за да може да не с натрупва умора в едни и същи играчи.

Въобще не мисля за Илиан Илиева, а за противодействието, което можем да дадем на Черно море. С него сме в добри отношения и се уважаваме, нямаме търпение да разговаряме на тема футбол, защото има какво да си кажем. В нашия отбор имаме български играчи, които използваме постоянно за разлика от ЦСКА и Лудогорец. Това е в интерес и на Илиан Илиев, и на българския футбол.

Винаги, когато губиш, настъпва криза игрова. Не намерихме играта си в последните 90 минути и то срещу ЦСКА. Беше жизнено важно да се представим добре и точно тези, от които очаквахме да не се поддадат на напрежението, точно те се поддадоха.

Пламен не си е загубил титулярното място. Иван Андонов най-вероятно и утре ще бъде титуляр. Ще бъде за мен неправилно след първата му и единствена грешка да го сменим. Поемам цялата отговорност за това, което се случи с Иван в предния мач.

Сега не е момента да говорим на тази тема. След като Сираков е казал скоро, значи го чакаме това скоро. Мисля, че тази година беше година за преодоляване на много трудности. Нашите футболисти и всички, които са участвали и заминали, са имали дял за това отборът да е могъл да облекчи финансовото си състояние. Не искам сега да разговарям за моя личен договор”, заяви Костов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация