Енрике: Без съмнение аз съм по-добър от Чави

18:37
Енрике: Без съмнение аз съм по-добър от Чави

Старши треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике се подготвя за специален за него сблъсък с Барселона. Двата тима излизат в битка от четвъртфиналите в Шампионската лига, като първата среща е в сряда вечер в Париж. Испанецът ще се изправи срещу клуба, с който общо като треньор и футболист спечели 16 трофея. Той дори заяви, че засега превъзхожда Чави по отношение на това до каква степен в работата си въплъщава идеите на Барса.

Ето какво каза Енрике на пресконференцията си:

Фаворит ли е ПСЖ?
Някои ще кажат, че имаме предимство, но други - не. Това обаче не е важно. Предпочитам да не мисля, че ние сме фавороти. Даже бих искал другите да смятат, че ние ще загубим.

Какво е за вас този мач?
Това ще бъде нещо специален за мен. Но и като футболист съм играл срещу Спортинг (Хихон), за Реал Мадрид срещу Барселона и за Барса срещу Реал. Аз съм професионалист и ще дам най-доброто от себе си за ПСЖ.

Предимство ли е, че познавате Чави?
Съжалявам, че ще ви разочаровам, но аз не познавам Чави като треньор. Аз го знам като съотборник и като футболист. Иначе познавам клуба и настоящите футболисти, но не мога да кажа дали това е предимство, или не.

Луис Енрике или Чави? Кой по-добре олицетворява философията на Барса като треньор?
Без съмнение това съм аз. Обърнете внимание на притежанието на топката, головете, пресата, спечелените трофеи… Аз съм по-добрият, дори други да мислят обратното.

Какво е състоянието на Барселона?
Нека никой да не смята, че това е един слаб отбор. Напротив - това е силен съперник, особено в атака.

В какво психическо състояние е Килиан Мбапе?
Питате ме за конкретен човек, но аз ще говоря за всички като цяло. Смятам, че се намираме в най-доброто ни състояние през сезона. Във форма сме както физически, така и ментално.

Съжалявате ли, че няма да сте домакини в реванша?
Не, даже предпочитам да сме гости. След като правилото за головете на чужд терен вече не важи, се радвам първата среща да е на нашия стадион, защото атмосферата ще е страхотна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация