Локо Пловдив постави извъншенгенско ГКПП и спря ЦСКА за проверка по пътя им към титлата

19:00
Локо Пловдив постави извъншенгенско ГКПП и спря ЦСКА за проверка по пътя им към титлата

ЦСКА София допусна изненадващо, но напълно заслужено домакинско поражение с 1:2 от Локомотив Пловдив в мач от 27-ия кръг на efbet Лига. Мичи Нтело откри резултата за "смърфовете" след час игра. В 73-ата Данило Асприля изравни, но Кристиян Пешов вкара втори гол за "черно-белите" в 93-ата минута, с което донесе трите точки на своя отбор.

Това 1:2 бе най-малкото, с което се отърваха "червените", тъй като гол на гостите бе отменен още в петата минута, след това те нацелиха и напречната греда чрез Мартин Петков, а и изпуснаха поне още три-четири чисти положения.

Играта на ЦСКА пък ядоса феновете на тима, които на няколко пъти скандираха за оставки.

Иначе наставникът на домакините Ел Маестро нарави само една промяна сред 11-те спрямо тези, които започнаха при победата над Локомотив (София) преди няколко дни. На мястото на наказания Амос Юга стартира Шопов.

Големият отсъстващ за пловдивчани бе звездата и капитан на тима Димитър Илиев, който се появи на терена през второто полувреме.

Срещата започна ударно за гостите, които пратиха топката в мрежата на домакините след шут на Мартин Петков още в петата минута. Ситуацията бе гледана дълго от ВАР арбитрите, които в крайна сметка извикаха Волен Чинков да прегледа ситуацията. Решението на рефера бе да отмени попадението поради засада, преценявайки, че играч на Локо е попречил на видимостта на Бусато при удара на Петков.

Локо организира опасна атака и в 19-ата имнута, когато Камдем надбяга Вион и опита пас към свой съотборник. Той обаче рикошира в крак на бранител в червено и щеше да влезе в мрежата, но Бусато плонжира и някак изби в корнер.

В 24-ата минута Евандро шутира отдалеч, а Бусато пак изби в корнер. Последва атака на "червените", която завърши с удар на Вион от дистанция в ръцете на Томов, който не реагира по най-добрия начин, но в крайна сметка не позволи на топката да навести мрежата му.

В 35-ата минута Локо като по чудо не откри резултата. Много дейният Лясков центрира отляво към задната греда. Футболист на "смърфовете" свали с глава за Петков, който с бомбен изстрел от 7-8 метра разтресе напречната греда.

Секунди по-късно отново Петков пропусна отлична възможност, тъй като шутира в аут от 8-9 метра след подаване отдясно по земя.

На почивката домакините извършиха три промени. Стойчев, Кордоба и Хайнц се появиха на местата на Шакич, Махмутович и Шопов.

В началото на второто полувреме ЦСКА заигра малко по-активно. В 57-ата минута Скаршем шутира от границата на пеналта в аут.

След час игра Локо в крайна сметка успя да открие резултата. Появилият се малко по-рано Димитър Илиев изведе Дион в наказателното поле на "червените". Последва подаване към непокрития Нтело и таранът вкара покрай Бусато.

Малко по-късно, в 63-ата минута, пловдивчани като по чудо не вкараха втори гол. Иванов изведе Дион очи в очи с Бусато, но стражът спаси. Само 120 секунди по-късно Илиев "навърза" няколко футболисти в червено, преодоля и Бусато, но в крайна сметка не намери пролука да прати топката във вратата, тъй като Стойчев изчисти пред голлинията.

Пропуските се оказаха фатални, защото в 73-ата минута домакините изравниха с втория си точен изстрел. Хайнц центрира в наказателното поле, Асприля засече с глава и след рикошет в Али топката се озова в мрежата на гостите.

Само 180 секунди по-късно Каранга можеше да осъществи пълен обрат, но изпусна сам срещу вратаря.

В 82-ата минута Бусато отрази мощен шут на Ивайло Иванов от петнайсетина метра. В 84-ата минута "смърфовете" пропиляха още едно чисто положение. Димитър Илиев центрира към непокрития Али, който стреля с глава от три метра, но Бусато изби в корнер.

Две минути преди края на редовното време Фаетон шутира от трудна позиция в близкия ъгъл на Томов, но вратарят внимаваше и улови.

Локо продължи да създава положение след положение и в 93-ата минута стигна до втори гол. Райнов изведе великолепно с пета Нтело. Таранът видя набралия скорост Пешов и пусна към своя съотборник, който реализира покрай Бусато.

До края на даденото от рефера 7-минутно продължение ЦСКА можеше да стигне до незаслужено равенство, но Фаетон пропусна да се разпише, стреляйки в аут от седем-осем метра фронтално срещу вратата.

ЦСКА СОФИЯ - ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ 1:2

0:1 Мичи Нтело 60'
1:1 Данило Асприля 73'
1:2 Кристиян Пешов 93'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация