Доскорошен любимец на "Лаута" наказа Локо Пловдив и донесе победа на Лудогорец (видео)

18:36
Доскорошен любимец на "Лаута" наказа Локо Пловдив и донесе победа на Лудогорец (видео)

Лудогорец стигна до много труден успех като гост на Локомотив Пловдив в мач от 26-ия кръг на efbet Лига. Бърнард Текпетей (30) изведе гостите напред, но много бързо пловдивчани изравниха чрез Мичи Нтело (37). Буквално в последната секунда на редовното време Диниш Алмейда (90) отбеляза гол във вратата на бившия си отбор.

В 4-ата минута Рик Джонатан се освободи и стреля силно по земя, но Кристиан Томов внимаваше и хвана топката удобно в ръцете си. Четири минути по-късно Якуб Пьотровски проби по левия фланг, влезе в наказателното поле и върна топката назад към свободния Текпетей. Нападателят стреля от движение, но твърде силно и неточно, а възможността бе 100-процентова.

В 16-ата минута Квадво Дуа изпълни свободен удар и не бе никак далече от това да отбележи красиво попадение. Горе-долу метър от раздели от това. Домакините отговориха веднага с удар с глава на Мичи Нтело в аут.

В 30-ата минута Лудогорец поведе в резултата с гол на Бърнард Текпетей. Нападателят напредна и стреля силно от далечна дистанция. Никой от защитниците не срещна Текпетей, а претенции за по-добра намеса може да има и към стража Томов, който закачи топката, но не успя да я избие.

Домакините отговориха веднага с отлична възможност пред Димитър Илиев. Евандро стреля силно по земя, но Серджио Падт плонжира и с ръка успя да спаси. При добавката капитанът на Локомотив опита да копне топката, но Падт възстанови позицията си и спаси. Много бързо Локомотив изравни чрез Мичи Нтело. Нападателят продължи с добрите си изяви от пристигането си на "Лаута". Той показа прекрасно пласиране в наказателното поле при центриране от десния фланг на Бабакар Дион и от близка дистанция с крак отклони топката в мрежата.

Голяма заслуга за гола има и Димитър Илиев, който задържа топката, обърна се и подаде към свободния Дион на десния фланг на атаката. В края на полувремето шут на Сон по земята излезе в аут.

Второто полувреме започна с удар на Фон Витри в аут, след което Локомотив изнесе играта в предни позиции. В 51-рвата минута Текпетей изскочи зад гърба на защитата. Той бе набрал сериозна скорост и преодоля Томов, но затвори ъгъла си и не успя да насочи удара си в опразнената врата. Само две минути по-късно стражът Томов се отчете с блестяща намеса с една ръка при удар на Текпетей в далечния ъгъл.

В 67-ата минута Локомотив хвана Лудогорец на контраатака. Димитър Илиев подаде към Мичи Нтело, срещу когото бе Оливие Вердон. Нападателят нагласи топката на левия си крак и стреля, но след рикошет Падт изби в корнер.

В 82-рата Текпетей качи топката на главата на Вердон от корнер. Останал сам на втора греда, защитникът отправи удар, който се отби в страничната греда. Буквално в последната минута на редовното време Лудогорец се добра до трите точки с гол на Диниш Алмейда. Дуа отклони топката с глава, а защитата в наказателното поле заспа. Алмейда беше най-съобразителен и от въздуха насочи топката във вратата. Бранителят вдигна високо ръката си и даде знак, че няма да се радва на попадението си във вратата на своя бивш отбор.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЛУДОГОРЕЦ 1:2
0:1 Бърнард Текпетей (30)
1:1 Мичи Нтело (37)
1:2 Диниш Алмейда (90)

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 81. Томов, 44. Лясков, 5. Павлов, 91. Сегура, 4. Паскалев, 71. Камдем, 6. Иванов, 21. Евандро, 7. Дион, 14. Илиев, 9. Нтело

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 16. Фон Витри, 4. Алмейда, 24. Вердон, 17. Сон, 30. Нареси, 8. Гонзалвеш, 37. Текпетей, 6. Пьотровски, 7. Рик, 9. Дуа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация