Смелите словенци търсят задължителна победа над \"Сборная\"

20:59
Смелите словенци търсят задължителна победа над \"Сборная\"
В сряда вечер от 21:45 часа на стадион "Людски" в Марибор националният отбор на Словения приема Русия във втори мач от баражите в Зона Европа за класиране на Световното първенство в Южна Африка. В първата среща, която се игра на "Лужники" в Москва, "Сборная" постигна домакинска победа с 2:1.

През първата част на мача в събота, който бе наблюдаван от около 80 хиляди зрители на живо, руснаците стигнаха до няколко много добри положения за гол и логично излязоха напред в резултат. Страхотно изпълнение на играчът на Евертън Динияр Билялетдинов в 40-а минута донесе преднината на момчетата на Гуус Хидинк. Играчът на "карамелите" получи топката в наказателното поле от Роман Павлюченко, със страхотен финт се освободи от двама защитници и с премерен удар разстреля Ханданович за 1:0. Второто полувреме също започна добре за домакините. Пробив на Андрей Аршавин по лявото крило завърши с пас към Билялетдинов, който се възползва от колебание в защитата и удвои преднината на руснаците. След постигнатото второ попадение домакините се прибраха в собствената си половина и разчитаха на бързи контраатаки. Така се стигна до 88-а минута когато силен удар на Роберт Корен бе спасен от Акинфеев, но топката попадна на главата на резервата Печник, който я прати в мрежата. В даденото от съдията продължение гостите можеха да стигнат и до изравняване, но Акинфеев направи невероятно спасяване след удар на Марко Шулер.

Селекционерът на Словения Матиаз Кек ще трябва да разчита основно на нападението си, което в мача в Русия бе много активно, но най-вече в края на мача, когато вече домакините имаха предимство от два гола. Кек ще трябва да реши дали да даде на голмайстора Неяч Печник шанс за изява от самото начало или на него да се разчита като резервен вариант. Бившият нападател на Литекс Миливое Новакович почти сигурно ще започне като титуляр за словенците и ще е един от основните козове за домакините. Новакович притежава отлична техника и чувство за пласиране, и на няколко пъти създаде сериозни опасности пред вратата на Игор Акинфеев. Звездата в словенския тим и играч на италианския шампион Интер Рене Кърхин също може да направи разликата в мача, но по-вероятно е атакуващият полузащитник да остане на резервната скамейка. Проблените в защитната формация на Словения преди първия мач бяха в несигурното състояние на левия бек Боян Джокич, но играчът взе участие в срещата и едва ли Матиаз Кек ще предприема рокада в отбраната си. На вратата на Словения отново ще застане стражът на Удинезе Самир Ханданович.

Стартов състав на Словения от първата среща:
Ханданович, Брешко, Шулер, Сезар, Корен, Бирса, Джокич, Дедич, Кирм, Радославлевич, Новакович

Селекционерът на Русия Гуус Хидинк най-вероятно ще замени десния бек Александър Анюков. Точно през него не пробита руската отбрана при гола на Словения, а негова грешка можеше да коства и победата за тима му в продължението на мача. Вероятно в дясно на защитата в Марибор ще оперира Ренат Янбаев. Хидинк не е от треньорите, които затварят играта, и може да използва по-офанзивния Владимир Бистров краен халф за сметка на игралия в първия мач Константин Зирянов. Бистров се слави с изключителна бързина, като по този начин ще бъде тормозена защитата на домакините, а това от своя страна ще предотврати тотален натиск на Словения в половината на Русия, каквито са предварителните очаквания за двубоя. Безспорно най-важният играч на Русия остава полузащитникът на Арсенал Андрей Аршавин. Той не се разписа на "Лужники", но неговото движение, пред и в наказателното поле на Словения, създаваше празни пространства за колегите му. Може да се каже, че приносът на Аршавин за победата на Русия в първия мач е поне толкова голям, колкото са двата гола на Диняр Билялетдинов.

Стартов състав на Русия от първата среща:
Акинфеев, Януков, Игнашевич, Валиси Березутски, Билялетдинов, Денисов, Зирянов, Семак, Жирков, Аршавин, Павлюченко

Първият мач показа, че разликата между двата отбора не е чак толкова голяма, както мнозина прогнозираха. Първият гол в Марибор, ако има такъв, ще бъде от огромно значение. Ако Словения отбележи първа попадение, то моментално тимът се превръща във фаворит за класиране на Мондиала. Ако Русия открие, то на домакините ще им трябват три гола. Равенство в този двубой означава класиране за Русия. Най-вероятният резултат тук е 1:1.

Словения - Русия, стадион "Людски", 21:45 часа

Главен съдия: Тере Хауге

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Cris_7
18.11.2009 17:31

Русия ще спечели и ще се класира *wink*

gutito1964
18.11.2009 07:02

за мен мача е 1х даже победа за словения руснаците са природно тъпи и не са по добри от словенците както много хора си мислят това показа и първият мач напред словения