Селекционерът на Бразилия предупреди англичаните: Не нападайте Винисиус, той все още е дете

20:20
Селекционерът на Бразилия предупреди англичаните: Не нападайте Винисиус, той все още е дете

Селекционерът на Бразилия Доривал Жуниор предупреди, че никой от делегацията на тима няма да толерира евентуални прояви на расизъм или омраза срещу Винисиус Жуниор. 23-годишният футболист на Реал Мадрид все по-често е обект на нападки от противниковите фенове и играчи.

Сега на “златистите” им предстоят визити на “Уембли” за контрола срещу Англия в събота и после на “Сантиаго Бернабеу” в испанската столица за проверка с домакините на 26 март. Няма очаквания за нещо лошо в тези мачове, но за всеки случай Доривал се закани, че той и останалите бразилци няма да останат безучастни при някакъв инцидент.

“Трябва да сме подготвени за драстични мерки, ако нещо такова пак се случи - заяви селекционерът. - Вини все още е дете. Той все още не е завършил обучението си и не заслужава подобно отношение”.

Последният двубой на Бразилия в Европа беше срещу Гвинея на стадиона на Еспаньол в Барселона - на 17 юни 2023 г. Тогава Винисиус Жуниор пак се оплака, че е бил обиждан на расистка основа.

По принцип проверката с Испания сега ще се състои под мотото за борба с расизма и беше организирана след един друг предишен подобен скандал с футболиста на Реал Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация