Англия не си даде много зор в контролата с Австралия

00:23
Англия не си даде много зор в контролата с Австралия

Англия спечели с минималното 1:0 срещу Австралия в контролна среща. Това бе първи двубои между двата отбора на “Уембли”, а единственото попадение бе дело на Оли Уоткинс (57’) и падна през втората част. Срещата бе ръководена от Стефани Фрапар, а преди началото й двата тима отбелязаха с минута мълчание жертвите в конфликта между Израел и Хамас.

Срещата започна на малко по-ниско темпо и футболистите разиграваха спокойно топката. “Трите лъва” очаквано създадоха първата опасна ситуация в двубоя, когато топката бе центрирана успоредно отдясно от Конър Галахър, но и Оли Уоткинс, и Джеймс Мадисън не успяха да я пратят в мрежата. “Кенгурата” отговориха мигновено с удар на Киано Бакъс, който предизвика спасяване от Сам Джонстън.

Постепенно домакините наложиха сериозно преимущество във владеенето на топката, като я притежаваха в над 70% от времето. В 19-ата минута Джак Грийлиш бе блокиран, след като влезе в наказателното поле след двойно подаване с Джеймс Мадисън. “Кенгурата” на свой ред имаха добра възможност за попадение в 23-ата минута, когато Мичъл Дюк се оказа на добра позиция в пеналта и достигна до центриране от крилото, но стреля покрай вратата.

Най-доброто положение до този момент в двубоя дойде в 29-ата минута, когато англичаните стартираха с отлично разиграване от своята половина, след няколко паса топката стигна до Джеймс Мадисън, който с отлично подаване успя да изведе Оли Уоткинс, но нападателят на Астън Вила нацели гредата след удар с левия крак. След изминаването на първия половин час от двубоя срещата леко се изнерви поради няколко по-груби нарушения от страна на домакините под проливния дъжд на “Уембли”.

Австралийците пропуснаха отлична възможност в последната минута на полувремето, кълбото бе прехвърлено отлично към Райън Стрейн, но той шутира слабо и Люис Дънк успя да пресече с шпагат.

Двата отбора си размениха по едно опасно влизане в наказателното поле в първите пет минути на втората част, но нито едно от тях не завърши с опасен изстрел. Така се стигна до 57-ата минута, когато гостите от Австралия не успяха да изчистят добре топката след фал, тя бе върната към Грийлиш около малкия пеналт, той стреля, а Оли Уоткинс се хвърли и с шпагат я прати отблизо в мрежата за 1:0.

След попадението двата тима направиха доста смени, за да освежат своите играч, но и за да могат двамата наставници да видят повече футболисти на терена. Маркъс Рашфорд бе активен след появяването си по левия фланг и често играеше с топката, но допускаше грешки в завършващата фаза на атаките. В 79-ата минута “кенгурата” удариха греда след корнер и удар с глава на Мартин Бойл. Постепенно гостите в жълто и зелено наложиха известен натиск и стигнаха до поредица от корнери, като в доста от случаите надделяваха в битката в наказателното поле, но ударите им не бяха точни.

Само след няколко дни “трите лъва” ще се изправят срещу Италия в европейска квалификация. Австралия пък ще изиграе още една контрола на английска земя срещу Нова Зеландия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация