Втора загуба на Трап или нов \"Парк де Пренс\"

20:05
Втора загуба на Трап или нов \"Парк де Пренс\"
Формацията на Раймон Доменек е само на 90 минути от класиране на Мондиала в Южна Африка през 2010 година. Въпреки колебливите игри на Анри и компания в групата, за които треньорът отнесе множество критики от редица видни футболисти и медии, "петлите" изиграха един доста добър мач на ирландска земя и заслужено си тръгнаха в минимален аванс преди реванша на "Стад Дьо Франс". Брилянтен Уго Лорис в рамката, стабилна игра в защита със само една индивидуална грешка на Ерик Абидал, отлична работа в центъра на черноработниците Ласана и Алу Диара, и нападение, което през цялото време държеше в напрежение защитата на ЕЙРЕ, станаха причина за победата с 1:0 на "Кроук Парк". Голът падна малко щастливо след удар на Анелка и рикошет в крака на централния бранител Джон Сейнт Леджър, но и това е част от играта. Момчетата на Джовани Трапатони все още хранят надежди за класиране на най-големия форум, но опитните играчи, с които разполагат "петлите", и преднината от първата среща, изглежда че ще са достатъчни за билет към Африка.

В стартовата единайсеторка на домакините в тази среща не се очакват големи промени. Със сигурност от срещата отпада централният бранител Ерик Абидал, който по всяка вероятност ще бъде заменен от играчът на Севиля Себастиен Скилачи. Централна двойка допълнена от Уилям Галас изглежда доста стабилна, предвид и добрата форма на двамата играчи. Триото в центъра Алу Диара, Ласана Диара и Йоан Гуркюф изглежда непоклатимо, още повече, че очакваното завръщане на Жереми Туалан и Абу Диаби в националната гарнитура се отлага, поради усложнения в травмите им. В нападение Раймон Доменек има изключително богат избор на играчи. В първата среща се изявиха Никола Анелка, Тиери Анри и Андре-Пиер Жиняк, а на резервната скамейка останаха име като Карим Бензема, Сидни Гову и Флоран Малуда. Не е изключено някой от тях да намери място в стартовия състав.

Момчетата на Джовани Трапатони явно се задъхаха към края на квалификациите. Вратарският пост и защитата определено са най-силните звена на ирландците, но в средната линия и нападението тимът изпитва трудности. Липсата на играч с подчертано градивни функции се отразява в представянето на "зелените", а биткаджиите Кийт Андрюс и Глен Уилън не са достатъчно опасни в офанзивната част на играта. Нападението също не е на познатото ниво, причина за което е не дотам добрата форма на нападателя на Тотнъм Роби Кийн. Играчът на "шпорите" не изживява най-добрите си времена с националната фланелка, а партньорството му с Кевин Дойл почти не затрудни бранителите на Франция. Леон Бест и Стивън Хънт определено могат да внесат нужния и желан от Трап импулс в предни позиции. Халфът на Хъл Сити играе един от най-силните си сезони във Висшата лига и мисля, че ще започне като титуляр на "Стад Дьо Франс" в Париж.
Главен съдия на срещата е Мартин Хансон от Швеция.

На пръв поглед прогнозата за краен победител от двата сблъсъка изглежда доста лесна. Предимството на Франция от първата среща и качеството в тима, определено са фактори, които няма как да пренебрегнем. На "Кроук Парк" срещу Франция Джовани Трапатони претърпя първото си поражение като селекционер на "детелините", а сега по всичко личи, че се задава и второто. Не подминавайте с лека ръка и знак "хикс" в срещата. Нов "Парк де Пренс" ще е чудо!
От мен 2:0 за домакините, пак Анелка!

Франция - ЕЙРЕ, стадион "Стад дьо Франс", 22:00 часа

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
17.11.2009 23:58

Е, определено Франция е отбора с повечето футболни аргументи, и едва ли ще има нов "Парк де Пренс". Все пак, това би било възможно,само ако датата беше 17.11. и срещу Франция се беше изправил отбора на.....България...!!! *lol*