Челси надхитри "лисиците" от Лестър и е на полуфинал за ФА къп

17:00
Челси надхитри "лисиците" от Лестър и е на полуфинал за ФА къп

Челси се класира за полуфиналите на ФА Къп след драматична победа с 4:2 над Лестър. Отборът на Маурисио Почетино имаше предимство в определени периоди, но сами си създадоха проблеми. Марк Кукурея откри резултата в 13-ата минута, а в края на първата част Коул Палмър удвои. Преди това Рахийм Стърлинг пропусна дузпа.

След почивката куриозен автогол на Аксел Дисаси върна интригата, а Стефи Мавидиди изравни в 62-а минута. Гостите останаха с човек по-малко в 73-ата минута, когато Калъм Дойл бе изгонен. Натискът на лондончани в края даде резултат и в добавеното време се разписаха резервите Карни Чуквуемека и Нони Мадуеке.

“Лисиците” стартираха агресивно и с идея да атакуват при всяка възможност. Това обаче даваше повече възможности на съперника им да атакува. След два поредни ъглови удари за домакините те бяха близо до гол. Центрирането на Мудрик бе отклонено от Палмър, а защитата на Лестър не се ориентира добре и топката се удари в гредата. Тимът на Почетино започна да контролира случващото се на терена и в 13-ата минута стигна до гол. Джаксън проби отдясно, мина покрай Вестергор и намери Кукурея пред опразнената врата, а бранителят прати топката в мрежата.

Лондончани продължиха да създават положения, но завърналият се на вратата Роберт Санчес можеше да върне гостите в мача. Стражът много се забави с изчистване и позволи на Патсон Дака до го доближи. Нападателят на Лестър успя да отклони топката, но не и да я овладее. Отговорът на Челси бе отлична ситуация, пропиляна от Стърлинг и Мудрик. Англичанинът си поведе лошо и пропусна възможността за удар. Топката стигна до украинеца, чийто изстрел пък нацели именно Стърлинг.

Последва добър период за Лестър и няколко опасни центрирания, с които Санчес имаше проблеми. Грешка на Кукурея пък доведе до атака, при която Дака получи възможност да изравни, но ударът му с глава бе неточен. Домакините обаче бяха много близо до втори гол. Абдул Фатаву събори Стърлинг в наказателното поле и се стигна до дузпа. Потърпевшият застана зад бялата точка, но изпълнението му бе много слабо и Столарчик отрази удара.

След половин час игра дойде поредната неубедителна изява на вратаря на Челси. Вратарят се размина с топката при центриране, но за негово щастие не бе наказан. Колегата му на другата врата Столарчик пък трябваше да се справя с удар на Мудрик. Стърлинг продължи да пропуска отлични възможности. Малко преди края на първото полувреме той бе изведен сам срещу вратаря от Кайседо, но стреля покрай вратата. Рахийм се реваншира малко по-късно, след като проби и намери отлично Палмър, който удвои аванса на Челси.

Второто полувреме започна с атаки и към двете врати, но изглеждаше, че домакините имат контрол. Това се промени в 51-ата минута, когато Дисаси си отбеляза автогол. Бранителят искаше да върне към вратаря, но прати топката много далече от него. Тимът на Почетино опита бързо да отговор и стигна до удар на Кайседо от добра позиция, който не затрудни особено Столарчик.

Лестър започна да вярва още повече и Дака бе близо да засече топката при опасна атака на гостите. Лидерът в Чемпиъншип стигна до изравняване в 62-ата минута след прекрасен пробив на Мавидиди. Той финтира Густо и със страхотен удар насочи топката в долния ляв ъгъл на Санчес. Лондончани се хвърлиха напред, за да възстановят преднината си и стигнаха до два удара на Палмър.

Въпреки големите си пропуски Стърлинг имаше и добри изяви. При бърза атака той намери Джаксън, който пък отлично преодоля Вестергор и излезе сам срещу вратаря. Калъм Дойл го събори и съдията отсъди дузпа. След разглеждане с ВАР се видя, че нарушението е извън наказателното поле. Дузпата бе отменена, но пък бе показан червен картон на Дойл. Стърлинг се зае да изпълни фала на границата на наказателното поле, но опитът му бе крайно разочароващ, като той прати топката високо над вратата.

С човек повече Челси натисна сериозно и стигна до нови положения. След центриране на Густо Джаксън отклони топката, а вратарят на гостите отрази, кълбото остана в опасна близост, но защитата на “лисиците” оцеля. Секунди по-късно Джаксън стреля доста неточно от добра позиция. Все пак натискът в края даде резултат и две резерви се разписаха в добавеното време. Чуквуемека отбеляза трети гол за лондончани след великолепна асистенция на Палмър. Остана време и за фантастичен гол на Мадуеке малко преди края.

ЧЕЛСИ - ЛЕСТЪР 4:2

1:0 - Кукурея 13'
2:0 - Палмър 45'+1
2:1 - Дисаси 51'-а.
2:2 - Мавидиди 62'
3:2 - Чуквуемека 90'+2
4:2 - Мадуеке 90'+8

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация