ЦСКА беше почти перфектен срещу Ботев Пловдив

19:40
ЦСКА беше почти перфектен срещу Ботев Пловдив

ЦСКА София разгроми с 4:0 Ботев Пловдив в мач от 25-ия кръг на efbet Лига. Джонатан Линдсет откри резултата в 25-ата минута, а с първите две попадения след завръщането си в "червения" тим Фернандо Каранга (33, 42) до голяма степен предреши изхода на двубоя още преди почивката. Матиас Фаетон вкара четвърти гол в 65-ата минута.

Сред титулярите на "червените" липсваха контузеният капитан Юрген Матай и наказаният Тобиас Хайнц.

По-любопитна бе единайсеторката на гостите, която беше съставена от цели седем български футболисти. Сред тях имаше двама тийнейджъри - 17-годишният Папазов и 18-годишният Видев.

Непосредствено преди срещата домакините почетоха легендите на ЦСКА, които преди 42 години победиха и елиминираха Ливърпул в КЕШ.

В 6-ата минута Уме Емануел напредна и шутира от двайсетина метра, а ударът му се спря в дясната китка на тичащия с гръб към атаката Турицов. Гостите поискаха дузпа, но главният съдия Ивайло Стоянов не отсъди такава, а ВАР арбитърът Валентин Железов също не сигнализира за нещо нередно.

В 19-ата минута домакините извършиха принудителна смяна след травмата на Турицов, който напусна терена с разтежение, а на негово място влезе Шакич.

Някъде тук "жълто-черните" отстъпиха инициативата на своя опонент и "червените" пренесоха играта пред наказателното поле на Ботев. Натискът даде резултат в 25-ата минута. Тогава Вион шутира от дистанция, Ивонен не се намеси добре и изби на три-четири метра пред себе си. Линдсет се възползва от грешката на вратаря и вкара с добавка.

В 29-ата минута стражът на пловдивчани бе близо да направи нова грешка. Фаетон стреля в близкия ъгъл, а топката мина под плонжа на Ивонен, но за късмет на гостите излезе в корнер.

Три минути след тази ситуация Ивонен реагира доста по-добре след акробатичен шут на Кареасо, избивайки в корнер.

В 33-ата минута ЦСКА удвои резултата след гол на Каранга. Таранът се разписа засичайки с глава центриране от корнер за първото си попадение след завръщането си в "червения" тим.

След изпълнението на центъра Уме Емануел прати топката в мрежата на домакините, но Ивайло Стоянов отмени гола, отсъждайки спорно нарушение на нападателя на "канарчетата" срещу Шакич, което изкара извън нерви скамейката на пловдивчани.

Всичко в срещата приключи с втория гол на Каранга в 42-ата минута, който падна по идентичен начин с първото попадение на бразилеца. Таранът засече с глава центриране на Вион, но от фал, и отбеляза в далечния ъгъл за 3:0.

Малко след началото на втората част Ботев можеше да върне едно попадение чрез Уме Емануел, но нападателят шутира покрай дясната греда.

В 56-ата минута Каранга бе близо до хеттрик. Таранът на домакините надскочи Етоо и отправи удар с глава в долния десен ъгъл, но Иванен плонжира и изби в корнер.

Все пак ЦСКА вкара за четвърти път, но в 65-ата минута. Това стана след грешка на Карабельов, който при опит за пас уцели в гърба Линдсет, след което топката попадна във Фаетон, а нападателят от Гваделупа реализира без проблем останал очи в очи с вратаря.

В 72-ата минута Уме Емануел отправи силен удар, но в аут. Четвърт час преди края двата отбора си размениха по един изстрел. Първо Бусато изби удар на Попов, а след това и Ивонен улови шут на Скаршем.

В 87-ата минута Попов изведе великолепно резервата Брахими очи в очи с Бусато, а нападателят на пловдивчани стреля в главата на стража, пропускайки да направи загубата по-малка откъм цифрово изражение.

ЦСКА СОФИЯ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 4:0

1:0 Джонатан Линдсет 25'
2:0 Фернандо Каранга 33'
3:0 Фернандо Каранга 42'
4:0 Матиас Фаетон 65'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация