Футболистите на Наполи изпуснаха огромни премии

17:36
Футболистите на Наполи изпуснаха огромни премии

Футболистите на Наполи са пропуснали възможността да се сдобият с голяма премия. Затова потвърди лично президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис. Неговото условие е било неаполитанците да отстранят Барселона в 1/8-финалите на Шампионската лига. Те обаче загубиха визитата си на каталунците с 1:3 и така приключиха участието си в турнира, с което също така се сбогуваха с шанса си да се класират за Световното клубно първенство.

Ако Наполи си беше осигурил участие в обновения турнир в САЩ догодина, клубът щеше да си заработи около 50 млн. евро само заради класирането си. Най-вероятно оттам щеше да бъде подсигурена общата премия от над 10 млн. евро за футболистите на Франческо Калцона. Именно за Световното клубно първенство говори Де Лаурентис преди снощния двубой. “Днешният мач е много важен за всички, но най-вече за нас, защото може да ни осигури достъп до клубния Мондиал. Нужни са ни още 6 точки, за да задминем Ювентус, така че всички сме концентрирани върху постигането на това”, заяви Де Лаурентис пред Гийем Балаг. След това журналистът го запита дали наистина е обещал на футболистите премия от 10 млн. евро, при което шефът на “партенопеите” му отговори с усмивка: “Много добре си информиран. Всъщност, сумата е по-голяма от 10 млн.”

В крайна сметка играчите на Наполи няма да получат тази премия, тъй като втората италианска квота за най-новия клубен турнир на ФИФА ще отиде при Ювентус.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация