Победа за ЦСКА в дербито с ЦСКА в Бистрица

17:03
Победа за ЦСКА в дербито с ЦСКА в Бистрица

С гол на Улаус Скаршем в 94-ата минута ЦСКА София стигна до драматичен обрат с 2:1 срещу ЦСКА 1948 в мач 24-ия кръг на efbet Лига.

Евгени Сердюк откри резултата в 11-ата минута, но с попадения на резервите Данило Асприля (66) и Уалус Скаршем гостите стигнаха до пълен обрат.

За това спомогна и изгонването на Неделко Пишчевич малко преди края на първото полувреме, което допълнително даде импулс на съперника за осъществения обрат.

Сред 11-те на гостите липсваше Джонатан Линдсет, който остана на пейката за сметка на Хайнц, но след появата си през втората част се отличи с две асистенции. В състава го нямаше и контузеният капитан Юрген Матай, а на негово място започна Махмутович.

Домакините бяха с далеч по-любопитен състав. Те стартираха с трима футболисти до 19 години в лицето на Росен Божинов, Симеон Василев и Теодор Иванов, който е син на бившия играч на ЦСКА Валентин Илиев. Извън групата, по неизвестни засега причини, остана стражът Даниел Наумов, а под рамката на вратата застана Петър Маринов. Карагарен пък бе върнат на десния бек.

ЦСКА 1948 за малко не откри резултата още в 4-ата минута. Карагарен напредна отдясно и поаде към непокрития Кирилов. Капитанът на домакините стреля фронтално от 15-16 метра, а Бусато изби в корнер.

Гостите отговориха 60 секунди по-късно. Шопов изведе Хайнц под ъгъл очи в очи с Маринов. Норвежецът шутира, а стражът спаси.

В 10-ата минута Махмутович стреля от границата на наказателното поле в аут. Дори да бе отбелязал, попадението нямаше да бъде зачетено, тъй като асистентът Юга се намираше в положение на засада.

Последва опасна атака на ЦСКА 1948 в 11-ата минута, след която домакините откриха резултата. Педриньо направи великолепно центриране отляво с външен фалц към Сердюк, а украинецът разстреля Бусато с глава.

В 33-ата минута Василев сбърка при пас и даде топката на Хайнц, халфът отправи удар от границата на наказателното поле, но в аут. Защитникът на домакините се справи далеч по-добре пет минути по-късно, когато изчисти малко пред голлинията след центриране от фал на гостите и разбъркване в наказателното поле.

В 44-ата минута гостуващият тим забърка ново меле в наказателното поле на домакините след центриране от корнер, но шут на Юга бе избит пред голлинията.

В заключителните секунди на първата част ЦСКА 1948 остана с човек по-малко след втори жълт картон на Пишчевич, който фаулира Марселино в центъра на терена. Същият футболист бе изгонен, но с директен червен картон и преди два кръга срещу Славия.

В 53-ата минута Сердюк завърши с опасен удар свой самостоятелен пробив, а Бусато изби в корнер. Две минути по-късно Шопов пробва да изравни, но изстрелът му от близка дистанция се получи слаб и неточен.

В 64-ата минута Вион отправи не много силен, но точен удар по земя, но Маринов улови. В тази част от срещата домакините видимо отпаднаха физически и натискът на съперника се засили, макар и без да създава кой знае какви положения. Нещата се промениха в 66-ата минута. Тогава Петров намери резервата Линдсет, който отклони майсторски с едно докосване, за да изведе Асприля сам срещу вратаря и крилото изравни с удар покрай Маринов.

В 73-ата минута Вутов остана напълно сам след центриране от корнер на два-три метра пред вратата на ЦСКА София, но не се възползва от позицията си, стреляйки крайно неточно.

В 85-ата минута Шакич пробва да центрира, но то се получи като опасен удар над напречната греда.

До края на мача двата отбора наблегнаха повече на борба, отколкото на футбол, а по-активният тим - този на ЦСКА София, стигна до пълен обрат в 94-ата минута. Това стана след пробив на Фаетон, който обърка бранителите на домакините, топката стигна до озовалия се сам срещу Маринов Скаршем и норвежецът вкара за 2:1.

ЦСКА 1948 - ЦСКА СОФИЯ 1:2

1:0 Евгени Сердюк 11'
1:1 Данило Асприля 66'
1:2 Олаус Скаршем 94'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация