Щутгарт с комфортна победа над Унион Берлин

23:43
Щутгарт с комфортна победа над Унион Берлин

Отборът на Щутгарт надви тима на Унион Берлин с 2:0 в среща от 25-ия кръг на германската Бундеслига. Головете за финалния успех отбелязаха Серу Гираси (19') и Крис Фюрих (65').

С успеха съставът от провинция Баден-Вютемберг се приближи само на точка от втория във временното класиране и актуален шампион Байерн (Мюнхен), докато столичани все още не могат да са спокойни за оцеляването си и имат аванс от осем точки пред “опасната зона” девет мача преди края на шампионата.

Домакините стартираха по-добре двубоя и заслужено откриха резултата след четвърт час игра. Грешка в последната линия на отбраната на столичани позволи на Гираси да изскочи в коридор между двама защитници след подаване на халфа Атакан Каразор и матира стража на гостите Фредерик Рьонов с удар от вътрешността на наказателното поле.

До края на първата част съперниците играха равностойно, като имаше положения и пред двете врати. Голмайсторът Гираси бе добре покрит в наказателното поле, а малко след него Енцо Мило бе хванат в засада и бе възпрян в ключов момент преди да нанесе последния удар и да даде комфортен аванс на своите. За гостите от Берлин пък пропуски направиха Кевин Фоланд и Кевин Фогт.

Стабилната игра в отбрана на футболистите на Щутгарт даде резултат и след час игрово време те направиха решаваща крачка към победата с втори гол. След лошо изчистване на границата на наказателното поле топката се озова в краката на Фюдрих, който стреля елегантно по диагонал и даде стабилна преднина за своите.

Изходът от срещата в известен смисъл бе предопределен близо десет минути по-късно, когато халфът Андреас Шафер от отбора на Унион (Берлин) си изкара директен червен картон и остави гостите с човек по-малко. В първия момент решението на съдията изглеждаше пресилено, но на повторението се видя, че Шафер вдигна високо крака си и препъна съперниковия играч, който набираше скорост, а това бе действие, заплашващо здравето на противниковия футболист по изключително опасен начин.

Така момчетата на Себастиан Хьонес стигнаха до втори пореден успех, докато играчите на Ненад Биелица започнаха да се връщат към черните си дни от кампанията, тъй като в трети пореден шампионатен мач не успяха да победят.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация