Щутгарт силно желае да играе в Шампионската лига и прави всичко по силите си това да се случи

18:52
Щутгарт силно желае да играе в Шампионската лига и прави всичко по силите си това да се случи

Щутгарт победи с 3:1 Майнц 05 в мач от 21-вия кръг от Бундеслигата. Головете за “швабите” отбелязаха Максимилиан Мителщет (45+1’), Джейми Левелинг (45+3’) и Дениз Ундав (74’), а почетното попадение за Майнц отбеляза Людовик Ажорк (76’). Още една добра новина за “швабите” бе завръщането на голмайстора на тима Серу Гираси, който дълго време бе контузен, а след това бе и на Купата на африканските нации с родината си Гвинея.

С третата си поредна победа в първенството Щутгарт остава на 3-ото място в класирането, което дава право на участие в груповата фаза на Шампионската лига. Закъсалият Майнц пък записа единадесети пореден мач без успех и остава на предпоследното място, с равни точки с Дармщат.

Мачът започна взривно с две разменени положения. Първо Дениз Ундав получи добър пас и веднага стреля, но стражът на Майнц Робин Центнер спаси. В ответната атака Антони Каси се озова на добра позиция, но ударът му срещна левия страничен на вратата на Щутгарт. В 10-ата минута последва и обичайното за мачовете в Бундеслига напоследък прекъсване от феновете заради хвърлени тенис топки и шоколадови монети. Заради протестите на привържениците играта бе спряна за около петнадесетина минути.

След подновяването на играта дойде и първото добро положение в мача, което бе за гостите. Джесик Нганкам проби добре отляво и подаде към Мервей Папела, който обаче не успя да намери добре топката от отлична позиция  Щутгарт пък отговори с добра комбинация между Крис Фюрих и Атакан Каразор, при която последният стреля на сантиметри от вратата на Робин Центнер. Майнц имаше още една добра възможност в 35-ата минута, когато Нганкам не успя да се възползва от отлично центриране и с глава стреля в аут. Пет минути по-късно “швабите” пропуснаха страхотен шанс, след като Фюрих излезе очи в очи с Центнер, но се засуети и в крайна сметката топката му бе избита.

В 44-та минута обаче Щутгарт успя да реши всичко в мача. Паскал Щенцел центрира отдясно, защитата на Майнц не се намеси добре и Максимилиан Мителщет овладя и от ждроб намери мрежата за 1:0. Само две минути по-късно домакините нанесоха втори удар по съперника си. Отличилият се вече с асистенция Щенцел копна топката и изведе Джейми Левелинг, който с лекота чукна топката над Центнер в мрежата и направи 2:0. Малко по-късно отново Левелинг се озова очи в очи със стража на Майнц, но вратарят този път успя да избие.

Втората част започна с малко по-активна игра на Майнц, като в 53-тата минута Антони Каси тества с далечен удар Фабиан Бредлов, който улови. В ответната атака пък Левелинг пропусна ново 100% положение, след като стреля в тялото на Центнер. Последвха по-спокойни минути без особени положения. В 61-вата минута в игра за Щутгарт пък се появи голмайсторът на тима Серу Гираси, който не бе играл за тима от края на миналата година. Резервата за Майнц Леандро Барейро отправи още един опасен удар, който отново бе уловен от Бредлов. Малко по-късно и Людовик Ажорк стреля опасно с глава, но бе неточен.

В 74-ата минута интригата в мача окончателно приключи. Антони Руо прати дълъг пас към Дениз Ундав, който се освободи от Том Краус и удар с десния крак вкара третия гол за Щутгарт в мача. Майнц все пак успя да намали резултата на 3:1 две минути по-късно, когато след центриране от пряк свободен удар Людовик Ажорк с глава успя да се разпише.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация