Локомотив Пловдив се върна на победния коловоз

20:25
Локомотив Пловдив се върна на победния коловоз

Локомотив Пловдив се върна към победите след успех с 3:0 срещу Етър в мач от 24-тия кръг в efbet Лига. Димитър Илиев (60) откри домакините, след което Мичи Нтело (78) удвои. Крайният резултат беше оформен от Ангел Лясков (90+2). Главен рефер на срещата бе Венцислав Митрев.

Двата отбора търсеха победа, с която да се върнат на победния път. "Смърфовете" записаха две последователни загуби - от Хебър (1:2) и Крумовград (1:3). В класирането тимът на Александър Томаш е на пето място, докато "болярите" са на дъното с едва 10 точки.

Двубоят не предложи нищо интересно за зрителите в началаните минути. Локомотив бе по-активен, но липсваше острота в атаките на отбора. В 19-ата минута Мартин Райнов подаде зад гърба на защитата, а Мичи Нтело изскочи и излезе на голова позиция. Последва удар във вратаря, след което и сигнал за засада.

Точно в 30-ата минута Локомотив бе близо до гола, но гредата спря страхотен удар на Бабакар Дион от ждроп. Нападателят стреля от границата на наказателното поле и разтресе горната греда, след което защитата на гостите изчисти. Етър отговори с удар на Йоахим Гонзалес в 39-ата минута, който беше изключително неточен.

В 59-ата минута Евандро качи топката на главата на Бабакар Дион. Той от близка дистанция до голлинията стреля, но вратарят Мартин Величков се намеси безупречно. Минута по-късно Евандро изведе Мичи Нтело, а той подаде успоредно на голлинията към Димитър Илиев. Капитанът на Локомотив се бе позиционирал добре в наказателното поле и прати топката в мрежата.

В 74-ата минута Мартин Величков боксира удар на Димитър Илиев от фаул. Четири минути по-късно домакините удвоиха преднината си чрез Мичи Нтело. Бабакар Дион проби по лявото крило и центрира в наказателното поле. Нтело показа страхотна техника и овладя топката от въздуха, след което залъга защитник и вратаря Величков и опъна мрежата.

Етър можеше набързо да върне едно попадение, но Кристиан Томов блокира удара на Йоахим Гонзалес. В 85-ата минута Димитър Илиев направи по-трудното и изпусна 100-процентово положение. Той не успя да насочи удара си във вратата от метър разстояние до голлинията след страхотен пас на Лясков.

Точка на спора сложи Ангел Лясков с гол в добавеното време на мача. Той беше пуснат твърде лесно от защитата на гостите да влезе в наказателното поле, след което с безпощаден удар с левия крак преодоля Мартин Величков за трети път.


ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЕТЪР 3:0

1:0 Димитър Илиев 60'
2:0 Мичи Нтело 78'
3:0 Ангел Лясков 90'+2

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация