Едно попадение направи разликата между Атлетико Мадрид и Бетис

20:13
Едно попадение направи разликата между Атлетико Мадрид и Бетис

Атлетико Мадрид надделя с 2:1 в домакинството си на Бетис в мач от 27-ия кръг на Ла Лига. Точни за тима на Диего Симеоне бяха Руи Силва (8’ автогол) и Алваро Мората (44’), а Вилиам Карвальо намали (62’) през втората част са тима от Андалусия.

Срещата започна по най-добрия начин за мадридчани, които успяха да излязат напред още преди изтичането на десет минути от мача. Марио Ермосо бе в основата на попадението, тъй като първо отне топката в средата на терена, след което направи спринт в наказателното поле, където очакваше пас, но опитът да бъде намерен срещна краката на Руи Силва и влетя в мрежата. В средата на първото полувреме Алваро Мората бе изведен в наказателното поле, където бе съборен от стража на гостите. Това доведе до дузпа, а зад топката застана Алваро Мората. Нападателят застана зад топката, но пропусна. Той все пак се реваншира за пропуска и удвои преднината на Атлетико минутка преди края на първата част, възползвайки се от неумела намеса на Руис Силва, за да довкара топката.

Гостите от Бетис намалиха изоставането си след час игра по подобие на първия гол на Атлетико. Те успяха да отнемат високо топката по терена, след което Вилиам Карвальо успя да реализира с много майсторско изпълнение извън наказателното поле. Те бяха близо до изравняването десетина минути преди края на редовното време, когато обаче Ян Облак показа класа и успя да спаси удар на Гуидо Родригес. Този успех изкачи момчетата на Диего Симеоне до четвъртото място в класирането и зона Шампионска лига, изпреварвайки Атлетик Билбао, но баските са с мач по-малко. Бетис продължава да е в зоната на европейските турнири.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация