Ето причината за червения картон на Белингам

16:05
Ето причината за червения картон на Белингам

Равенството 2:2 между Валенсия и Реал Мадрид на „Местайя“ предизвика сериозна полемика не само с незачетения победен гол на гостите заради последния съдийски сигнал, но и с директния червен картон, който главният рефер Хесус Хил Мансано показа на автора на въпросното попадение Джуд Белингам.

След като съдията свири край на мача, редица недоволни играчи на Реал Мадрид го заобиколиха, протестирайки заради непризнатия гол. Сред тези футболисти беше и Белингам, на когото показан червен картон. На пресконференцията си след двубоя наставникът на мадридчани Карло Анчелоти беше категоричен, че неговият играч не е обиждал рефера, заради което не е заслужавал да бъде санкциониран по този начин.

От съдийския доклад на Хил Мансано става ясно, че Белингам наистина не е използвал обиди към него, но поведението на английския национал е било агресивно. „В минута 999 играчът (5) Белингам, Джуд Виктор Уилям беше изгонен заради следната причина: след края на мача и все още на терена се насочи към мен, бягайки по агресивен начин и с крясъци, повтаряйки на няколко пъти: „това е ш*бан гол“, пише арбитърът в своя доклад.

В подобни случаи наказанието е за минимум две срещи, но може да достигне и три предвид споменаването на агресивно поведение. Така Белингам би пропуснал мачовете със Селта и Осасуна, а е възможно и този срещу Атлетик Билбао. В сряда Дисциплинарната комисия ще обяви какво ще бъде наказанието на атакуващия халф, а от Реал Мадрид ще обжалват наказанието.

Въпреки отменения му гол и получения червен картон Белингам не пропусна да обърне внимание на чакащи го деца на излизане от стадиона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация