Отново скандално съдийство на мач с участието на Реал Мадрид

01:23
Отново скандално съдийство на мач с участието на Реал Мадрид

С два гола Винисиус Жуниор донесе точката на Реал Мадрид при гостуването на Валенсия в мач от 27-ия кръг на Ла Лига, завършил 2:2. Столичани стартираха слабо и допуснаха две груби грешки, от които домакините се възползваха и дръпнаха с 2:0 чрез Уго Дуро (27’) и Роман Яремчук (30’). Точно бразилецът беше виновен за първото попадение, но след това се реваншира с голове секунди преди почивката и после в 76-ата минута.

Буквално в последната атака обаче се стигна до сериозно напрежение, след като реферът Хесус Хил Мансано даде сигнал за край на двубоя в момент, в който гостите атакуваха и бяха в наказателното поле на съперника. Последва пас към Джуд Белингам, който насочи топката в мрежата. Попадението обаче не беше зачетено, след като арбитърът вече беше сложил край на срещата. Очаквано това беше бурно оспорено от столичани и даже се стигна до меле между играчите, а Белингам получи червен картон.

Това равенство дава шансове на преследвачите Жирона и Барселона да върнат интригата в битката за титлата, ако спечелят своите мачове този кръг.

Иначе срещата беше специална за Вини Жуниор, който имаше какво да доказва на феновете на “Местайя”. В предишната си поява там през миналия май той беше обиждан на расистка основа. Този път южноамериканецът стартира слабо, но после си свърши работата.

За съжаление, мачът ще бъде запомнен и с контузията на Муктар Диакаби от състава на Валенсия, чийто ляв крак като че ли беше счупен от падналия върху него Чуамени.

След като пропусна 21 дни заради контузия, Джуд Белингам се заввърна в игра и дори беше титуляр за Реал. Орелиан Чуамени пак действаше като централен защитник. Звездата на домакините Уго Дуро, който до този двубой имаше 10 гола, беше титуляр в атака в тандем с украинеца Роман Яремчук.

Привържениците на домакините също чакаха Вини Жуниор с нетърпение и започнаха да го освиркват само при споменаването на името му още преди срещата, когато бяха обявени съставите. Самият мач започна с доста напрежение. Още в 4-тата минута Яремчук влезе много остро в краката на Чуамени и получи жълт картон. В 10-ата пък Родриго удари силно Хосе Гая в гърба, но не беше санкциониран.

Винисиус блесна за първи път в 23-тата, когато задмина Фулкие, но защитникът го бутна с ръце и бразилецът падна в наказателното поле, но сигнал за дузпа не последва.

Четири минути по-късно обаче Вини допусна грешка, след която домакините вкараха гол. Нападателят се беше върнал назад да помага на защитата, но загуби топката, след което се стигна до центриране и засичане с глава на Уго Дуро - 1:0.

И ако действието на Винисиус не беше оптимално, то доста по-сериозна грешка допусна капитанът на Реал в тази среща Даниел Карвахал. В 30-ата минута той реши да връща топката назад, но тя беше пресечена от Яремчук, който с лекота преодоля Луни за 2:0.

Гостуващият тим изглеждаше сериозно разклатен и с нищо не успяваше да застраши вратата на Мамардашвили. Все пак в последните секунди на полувремето Винисиус Жуниор успя да намали изоставянето на Реал до 1:2.

Тимът на Анчелоти започна доста по-силно втората част с натиск, който принуди съперника да се прибере в своята половина. Вини Жуниор имаше шанс да изравни в 53-ата, но стреля над гредата. Секунди по-късно пък Белингам пропусна още по-добра възможност, като в случая Мамардашвили спаси.

Последва обаче блестяща намеса и на Андрий Лунин на другата врата. В 60-ата украинецът отрази сигурен гол след засичане на Диего Лопес.

Постепенно в игра за Реал влязоха Модрич, Фран Гарсия, Хоселу и Браим Диас, което веднага се отрази положително. В 76-ата последният от изброените намери Винисиус, който с глава вкара за 2:2. Положението беше прегледано за евентуална засада, но такава не беше отчетена.

Очаквано лидерът в Ла Лига тръгна да печели срещата, но ентусиазмът беше секнат, след като Чуамени неволно падна върху Диакаби и нарани тежко крака му. Това смути всички футболисти, които станаха свидетели на инцидента.

В добавеното време се стигна до ситуация, при която главният съдия отсъди дузпа за Валенсия за нарушение срещу Уго Дуро. На повторенията обаче се видя, че Фран Гарсия играе с топката, като арбитърът също забеляза това и отмени първоначалното си решение.

Изтекоха и добавените 7 минути и Хил Мансано побърза да свири края на срещата, макар футболистите на Анчелоти да нападаха. Те дори вкараха гол, но той не беше признат, което пък вдигна напрежението. Така се стигна и до показването на червен картон на Белингам.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация