Изненадващ фаворит за нов треньор на ЦСКА София

17:46
Изненадващ фаворит за нов треньор на ЦСКА София

Бъдещето на Нестор Ел Маестро начело на ЦСКА София изглежда все по-несигурно след съботното поражение с 0:1 от Черно море във Варна.

Загубата предизвика вълна от недоволство сред “червените” редици и не е изключено да се стигне до треньорска рокада в близките дни дори при успех на отбора в 1/4-финалния двубой за Купата на България срещу Арда, който е в сряда.

Вече се завъртяха някои имена за евентуален заместник на Ел Маестро. Най-често спрягани са Стамен Белчев, който води втория отбор на ЦСКА - София, и наставникът на Хебър Любослав Пенев.

Sportal.bg обаче научи, че ръководството има друг фаворит за поста и това е треньорът на Славия Златомир Загорчич.

Бившият български национал бе близо да поеме “червените” преди няколко години, но така и не стигна до “Армията”. Хората, от които зависят спортно-техническите процеси в клуба - фамилия Ганчеви, не са се отказали от идеята си да го видят начело на ЦСКА - София. Според тях той се справя много добре с работата си в Славия и при трите си престоя начело на “белите”.

През 2018 г. най-старият столичен клуб спечели под негово ръководство Купата на България, а два сезона по-късно стигна и до третото място в първенството.

Заги напусна Славия през април 2023 година, но в края на октомври смени Иван Колев, заставайки за трети път начело на клуба, видимо подобрявайки играта и резултатите на отбора.

Основният проблем за привличането му е как босовете на “червените” ще убедят колегите си от Славия да пуснат Златомир Загорчич на “Армията”. Според източници на нашата медия ЦСКА - София е склонен да плати и известна сума за треньорския трансфер, но изобщо не е сигурно, че тя ще бъде приета. Най-малкото и поради това, че тя ще предизвика сериозно недоволство сред феновете на “белите”.

Не е изключено при смяна на Ел Маестро Белчев да поеме тима до края на сезона и след него да се стигне до ангажиране на Златомир Загорчич за треньор на ЦСКА - София.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация