ЦСКА София понесе тежък удар от Черно море в битката за върха (видео)

17:17
ЦСКА София понесе тежък удар от Черно море в битката за върха (видео)

Черно море надигра ЦСКА София с 1:0 в дербито от 22-ия кръг на efbet Лига и се върна на върха в класирането преди гостуването на Лудогорец в Стара Загора на местния Берое, което е в понеделник.

Единственото попадение днес във Варна реализира Живко Атанасов, който се разписа с глава в 87-ата минута.

Срещата ще се запомни и с двата червени картона. Първо Каранга бе изгонен с директен червен картон в 71-ата минута, а в 83-ата Сула от домакините също напусна преждевременно терена с втори жълт картон.

Първата по-интересна ситуация в двубоя дойде в 10-ата минута. Мишаел центрира опасно по цемя от десния фланг към Иса, но Бусато плонжира и улови преди таранът на варненци да играе с топката.

След четвърт час игра Линдсет изведе Каранга отдясно в наказателното поле на портивника. Последва отличен диагонален шут на тарана, който се спря в мрежата на "моряците". Попадението обаче не бе зачетено поради засада. Решението на страничния рефер вбеси бразилеца и той започна да му се кара и трябва да е балгодарен, че не видя жълтия картон, който щеше да му е втори в мача.

В тези минути "червените" имаха серизно превъзходство, докато домакините трудно си подаваха повече от два-три пъти. Все пак в 27-ата минута варненци получиха право да изпълнят фал, Гарсия стреля, а Бусато без проблем улови.

В заключителните секунди на полувремето двата отбора се спречкаха, а Железов показа картони на Матай и Иса. След подновяване на играта Мартин пробва центриране отляво, но то придоби коварна траектория и се наложи Бусато да избива в корнер.

Четвърт час след началото на второто полувреме Калкан пробва удар с едно докосване, но изпълнението му не се получи и топката излезе в аут високо над вратата.

В 65-ата минута домакините се възползваха от грешка на противника в неговата половина и организираха опасна атака, която завърши с шут на Гарсия от 7-8 метра, но Бусато спаси, а впоследствие се оказа, че халфът на варненци е бил и в засада.

В 71-ата минута "червените" останаха с човек по-малко след изгонването на Каранга. Първоначално таранът на гостите получи втори жълт картон, но след намеса на ВАР бе отстранен от игра с директен червен картон.

И в тази ситуация Каранта не беше съгласен и се скара на съдията.

В 83-ата минута и Черно море остана с 10 човека. Сула получи два бързи жълти картона и напусна преждевременно терена.

В 87-ата минута резервата Атанас Илиев отправи майсторски удар от сериозна дистанция, който Бусато отрази. Секунди по-късно Мишаел се възползва от грешка на Скаршем и шутира, но Бусато изби в корнер. След неговото изпълнение Илиев отклони към задната греда, където непокритият Атанасов вкара с глава.

ЧЕРНО МОРЕ - ЦСКА - СОФИЯ 1:0

1:0 Живко Атанасов 87

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Дюлгеров, 6. Попов, 3. Атанасов, 28. Дробаров, 2. Панов, 33. Мишаел, 71. Панайотов, 5. Гарсия, 15. Мартин, 8. Сула, 86. Иса

ЦСКА - СОФИЯ: 1. Бусато, 19. Турицов, 2. Матай, 6. Петров, 15. Вион, 26. Кареасо, 21. Юга, 14. Хайнц, 10. Линдсет, 11. Фаетон, 9. Каранга

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация