По една точка за ЦСКА 1948 и Славия след двубоя им в Бистрица

18:40
По една точка за ЦСКА 1948 и Славия след двубоя им в Бистрица

ЦСКА 1948 и Славия не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в двубой от 22-ия кръг на efbet Лига. Със сигурност по-доволни от точката трябва да бъдат домакините, които почти цял мач играха с човек по-малко, след като Неделко Пишчевич беше изгонен още в 3-ата минута. След това гостите наложиха натиск и контролираха почти целия двубой, а Иван Минчев реализира и попадение (12’). Във финалните минути обаче Бирсент Карагарен шокира “белите” и вкара изравнителен гол (84’), с който донесе точката на своя тим.

Двубоят започна по възможно най-лошия начин за домакините. Още в 3-ата минута останалият последен в защитата Неделко Пишчевич извърши грубо нарушение срещу Владимир Николов. Главният съдия не се поколеба и директно му показа червен картон, с което остави ЦСКА 1948 с десет души на терена.

В 12-ата минута логичното се случи и Славия откри резултата. Тони Тасев получи отляво и центрира по земя. Галин Иванов прескочи топката, а Владимир Николов подложи крак и я спря. Така тя стана удобна за Иван Минчев, който от около точката за изпълнение на дузпа стреля добре и реализира за 0:1.

В следващите минути темпото на двубоя поспадна. Гостите владееха повече топката, но така и не създаваха нещо опасно. В 27-ата минута Тони Тасев опита нещо средно между центриране и удар отляво, но кълбото излезе в аут. 7 минути по-късно Галин Иванов шутира от границата на наказателното пое, но не намери очертанията на вратата.

Малко по-късно Кристиян Стоянов показа класа, след като на скорост премина покрай няколко футболисти в червено и пробва късмета си малко след дъгата на пеналтерията. Дани Наумов обаче внимаваше и изби. До края на полувремето повече попадения не паднаха и така “белите” се оттеглиха с аванс на почивката.

Второто полувреме стартира с натиск на гостите, който обаче не доведе до нещо опасно. Единствено в 57-ата минута Николай Христов стреля опасно с глава от близо, но бе маркирана засада. В 69-ата минута Тони Тасев стреля по диагонала, но Наумов улови.

Последваха скучни минути, в които не се случи нищо интересно. В 84-ата минута обаче домакините шокираха “белите”. След центриране от корнер Бирсент Карагарен засече с глава на близката греда и матира Светослав Вуцов - 1:1.

До края на двубоя Славия отново взе нещата в свои ръце и натисна ЦСКА 1948. Във финалните секунди Джонатан можеше да си вкара автогол, след като опита да отклони с гърди центрирана топка, но за негово щастие кълбото излезе в корнер. В крайна сметка натискът на гостите не даде резултат и така двата тима си разделиха по една точка.

С тази точка ЦСКА 1948 остава на шестата позиция, но вече с 37 точки. Славия от своя страна е 11-ти с 25 пункта, колкото има и десетия Берое.

ЦСКА 1948 1:1 СЛАВИЯ

0:1 Иван Минчев 12'
1:1 Бирсент Карагарен 84'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация