Етър и ЦСКА 1948 поделиха точките във Велико Търново

19:08
Етър и ЦСКА 1948 поделиха точките във Велико Търново

Етър и ЦСКА 1948 не излъчиха победител в двубоя помежду им от efbet Лига. Срещата във Велико Търново завърши 1:1, което може да се приеме за добър резултат от "болярите". Обратно - отборът на Николай Панайотов започва пролетния дял в шампионата с фалстарт срещу последния. Бразилецът Педриньо даде аванс на гостите с точен удар в началото на второто полувреме. В последната минута Иван Василев изравни от дузпа и зарадва феновете на стадион "Ивайло". 

Направи впечатление, че в стартовите състави на двата тима имаше представители на общо 11 държави. В седмата минута гостите от София достигнаха до първо положение за гол, когато Бирсент Карагарен подаде на Талис в наказателното поле на "болярите". Последва изстрел на бразилеца, който беше спасен от Мартин Величков. 

Последваха скучни минути, в които играта се водеше предимно в центъра и двамата вратари нямаха никаква работа. В 36-ата минута Бирсент Карагарен получи топката в пеналтерията на Етър, финтира Георги Александров и шутира слабо в ръцете на вратаря. Малко след това Педриньо стреля от далечна дистанция от фаул, но Мартин Величков реагира както трябва и изби топката. 

В 50-ата минута ЦСКА 1948 поведе в резултата. Талис намери нахлуващия Педриньо на границата на наказателното поле на "виолетовите". Бразилската комбинация беше завършена от Педриньо с остър удар в долния десен ъгъл - 1:0 за играчите на Николай Панайотов. 

Лека-полека домакините взеха инициативата и с наближаването на края на редовното време футболистите на Светослав Петров започнаха все по-често да центрират пред Даниел Наумов. В последната минута Никола Илиев препъна Ловре Кнежевич в наказателното поле и след кратка консултация с VAR реферът Васимир Ел-Хатиб посочи бялата точка. Зад топката застана Иван Василев, който не остави шанс на вратаря на ЦСКА 1948 и изравни - 1:1. 

В добавеното време капитанът на "червените" Реян Даскалов можеше да донесе трите точки на своите, но ударът му с глава мина на сантиметри от десния страничен стълб. Така последният съдийски сигнал дойде при 1:1 на стадион "Ивайло". 

Етър 1:1 ЦСКА 1948 

0:1 Педриньо 50'
1:1 Иван Василев 90'-д.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация