Желано начало за Гласнер начело на Палас

19:40
Желано начало за Гласнер начело на Палас

Новият наставник на Кристъл Палас дебютира блестящо с триумф с 3:0 в домакинството на “орлите” на Бърнли в мач от 26-ия кръг на Премиър лийг. Всички три попадения паднаха през второто полувреме и бяха дело на Крис Ричардс (68’), Джордан Аю (71’) и Жан-Филип Матета (79’). “Кларетс” пък доиграха двубоя в намален състав, след като Джош Браунхил бе изгонен с директен червен картон още в 35-ата минута за нарушение срещу Джеферсън Лерма.

Двата тима не демонстрираха нищо впечатляващо през цялото първо първо полувреме, когато единствената ситуация за отбелязване бе отстраняването на Браунхил. Стабилното и жертвоготовно поведение на гостите в отбрана все пак бе пречупено от Крис Ричардс в 68-ата минута, когато той засече центриране на Джордан Аю. Именно асистентът се превърна в голмайстор само три минути по-късно, когато на свой ред срещна ниско подаване на резервата Матеус Франка и покачи на 2:0. Точка на спора в срещата сложи Жан-Филип Матета се разписа за от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Витиньо срещу Франка.

Този резултат изкачи Кристъл Палас до 14-ото място в класирането на Премиър лийг и даде възможност на “орлите” да вземат “глътка въздух”, след като се бяха приближили притеснително за феновете си до опасната зона. В същото време лондончани си подсигуриха отличен старт на новия наставник Оливър Гласнер, който пое тима от Рой Ходжсън преди няколко дни. От своя страна Бърнли отново е в серия от три поредни неуспеха и е на предпоследното място в класирането.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация