Кристъл Палас бързо си намери мениджър

23:24
Кристъл Палас бързо си намери мениджър

Кристъл Палас обяви официално, че 49-годишният австриец Оливер Гласнер е новият мениджър на клуба. Специалистът е известен с това, че триумфира в Лига Европа през 2022 г. с отбора на Айнтрахт Франкфурт след дузпи във финала с Рейнджърс.

Новината идва часове след съобщението, че Кристъл Палас се разделя с досегашния си наставник Рой Ходжсън. 76-годишният наставник имаше здравословни проблеми, а освен това “орлите” загубиха 10 от последните си 16 мача в първенството и са на 16-о място в Премиър лийг, пет точки над зоната на изпадащите.

Лондонският клуб съобщава, че Гласнер е подписал с тях до лятото на 2026 г. Освен триумфа в Лига Европа, с Айнтрахт австрийският треньор успя да достигне до финала за Купата на Германия, загубен от РБ Лайпциг с 0:2, както и до осминафиналите в Шампионската лига, където тимът бе отстранен от Наполи. Гласнер е водил преди това и австрийските Рийд и ЛАСК, както и Волфсбург, като класира “вълците” в топ 4 през 2021 г.

Самият наставник заяви: “Много съм щастлив да съм новият мениджър на Кристъл Палас. Очаквам с нетърпение да работя с талантливия отбор, да се срещна с привържениците на клуба и да усетя атмосферата на “Селхърст Парк”, за която съм чувал толкова много. За мен беше удоволствие да се срещна с ръководството и очаквам с нетърпение да работя с тях за постигането на нашите цели”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация