Изненадата на кръга се получи на "Олд Трафорд"

19:10
Изненадата на кръга се получи на "Олд Трафорд"

Фулъм поднесе изненадата на 26-ия кръг в Премиър лийг и надделя с 2:1 в гостуването си на Манчестър Юнайтед. Това бе първа победа за “котиджърс” над този противник на “Олд Трафорд” от 2003-а и първа за тях над този противник изобщо от 2009-а година. Попадения на Калвин Баси (65’) и Алекс Иуоби (90’) донесоха победата за момчетата на Маркус Силва, а Хари Магуайър (89’) се разписа за “червените дяволи”. Възпитаниците на Ерик тен Хаг пък пропуснаха отлична възможност да се изравнят по точки с петия в класирането Тотнъм.

Първият точен изстрел в двубоя бе отправен от бившия играч на домакините Андреас Перейра, но той не представляваше проблем за Андре Онана. В първите десетина минути двата отбора правеха доста грешки в разиграванията, което водеше до загуба на кълбото. В 13-ата минута Родриго Мунуз спечели дълга топка между двамата централни защитници Рафаел Варан и Хари Магуайър, пращайки топката към напълно свободния Алекс Иуоби, но ударът на бившия футболист на Евертън премина покрай вратата. Крилото получи нова добра възможност в 18-ата минута, но отново бе неточен. В този първи малко повече от четвърт час единствените ситуации пред Бернд Лено от другата страна на терена бяха два корнера. Именно след ъглов удар “котиджърс” отново бяха близо до попадение, но отново Онана се справи.

В 24-ата минута при една контраатака Бруно Фернандеш прати пас в перспектива към Гарначо, аржентинецът можеше да се измъкне, но бе задържан от Тосин Адарабиойо, което му донесе жълт картон. Играчите в червено пък дори претендираха за по-тежко наказание за бранителя на гостите, смятайки, че той е спрял чисто голово положение. Точно след изминаването на половин час игра Диого Далот нацели дясната греда. Гостите отговориха мигновено и само три минути по-късно Родриго Муниз получи в пеналта, добре се завъртя покрай Виктор Линдельоф и на свой ред нацели дясната страничния стълб.

Играчите на Манчестър Юнайтед успяха да създадат опасност в 38-ата минута, когато Коби Мейно вкара топката в наказателното поле и намери Рашфорд, но той избяга встрани и не успя да стреля. Още в ответната атака Андреас Перейра стреля опасно след грешка на Каземиро, но отново Онана се намеси. Почти идентична ситуация се получи и от другата страна, но този път Лено се намеси отлично след изстрел на Гарначо. Едва в края на първата част футболистите на Ерик тен Хаг успяха да се настанят малко по-трайно в половината на лондончани и да задържат топката в свое владение за малко по-дълги периоди от време.

Пет минути след подновяването на играта Харисън Рийд и Каземиро се сблъскаха доста тежко около центъра на терена. Това доведе до смяна на бразилеца, който бе заменен от Скот Мактоминей. Играчите на Фулъм имаха отлична възможност да излязат напред в резултата десетина минути след началото на втората част, когато осъществиха отлична контраатака, но Андреас Перейра бе блокиран достатъчно добре от Виктор Линдельоф и не успя да отбележи.

Гостите от Лондон откриха резултата в 65-ата минута, когато Калвин Баси стигна до топката след корнер, първият му опит срещна тялото на негов съотборник, но при вторият опит не остави шансове на Андре Онана и изведе своя тим напред.

Едва след попадението на Фулъм играчите на Манчестър Юнайтед вдигнаха оборотите и започнаха да демонстрират по-голяма активност в предни позиции. В 73-ата минута Алехандро Гарначо стреля много опасно, но покрай вратата. Пет минути по-късно пък Хари Уилсън можеше да удвои за гостите, но ударът му премина покрай дясната греда.

Десетина минути преди края на редовното време Хари Магуайър стигна до топката след корнер, но не успя да нацели рамката на вратата. В тези минути футболистите в червено успяха по-трайно да се настанят в половината на своя противник, но допускаха много грешки в отиграванията в последната третина. Централният бранител Магуайър все пак възстанови равенството минутка преди края на редовното време, когато той първо успя да задържи чудесно в пеналта, след което да комбинира с Бруно Фернандеш и впоследствие да отбележи отблизо след лоша намеса на Бернд Лено.

Почти веднага след попадението Диого Далот намери по отличен начин Скот Мактоминей на отлична позиция, но този път шотландецът не уцели вратата. Малко след това пък Ериксен намери по отличен начин Линдельоф, но Лено спаси. Малко след това германецът трябваше да се намесва решително и след опит на Бруно Фернандеш. Така се стигна до 97-ата минута, когато футболистите на Фулъм осъществиха отлична контраатака чрез резервата Адама Траоре, който демонстрира скорост, след което намери Алекс Иуоби в наказателното поле, а изстрелът му не остави шансове на Онана, носейки победата за гостите в седмата минута от добавеното време.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация