Първокласен Ман Юнайтед победи Астън Вила в Бирмингам

20:49
Първокласен Ман Юнайтед победи Астън Вила в Бирмингам

Манчестър Юнайтед записа пета победа в последните си шест мача във всички турнири, след като спечели с 2:1 гостуването си на Астън Вила. За пореден път този сезон Скот Мактоминей отбеляза победния гол. Шотландският халф влезе в игра като резерва и се разписа в 86-ата минута. Расмус Хойлунд откри резултата в 17-ата минута, а Дъглас Луис изравни в средата на второто полувреме.

След като дълго време бе безгрешен на "Вила Парк", Астън Вила записа трета поредна загуба на своя стадион. Тимът е на пето място в класирането, но преднината му пред Ман Юнайтед вече е пет точки.

"Червените дяволи" имаха предимство в началото на двубоя. Те действаха агресивно, пресираха дълбоко в половината на съперника и успяха да организират няколко атаки и защитата на домакините започна да се пропуква. При една от тях Рашфорд намери Гарначо от дясно, но Диего Карлос блокира опита му за центриране. Бразилският бранител имаше ключова намеса в 12-ата минута. Той успя да отклони удар на Хойлунд, който се озова на великолепна позиция в наказателното поле.

Силното начало на тима на Ерик тен Хаг доведе до гол в 17-ата минута. Тогава след ъглов удар Магуайър отклони топката и тя се озова в Хойлунд пред вратата. Датчанинът не сбърка и се разписа в пети пореден мач на Ман Юнайтед. До попадението обаче можеше да не се стигне, ако съдиите бяха отсъдили засадата на Каземиро при центрирането от фал, след което се стигна до ъгловия удар.

След като допусна попадение, Астън Вила се сети, че може да играе, а гостите отстъпиха инициативата. В 24-ата минута Онана направи страхотно спасяване след мощен удар на Макгин, но вратарят има известна вина за ситуацията. Той излезе от наказателното си поле и изби с глава, но прати топката на крака на играч на съперника. Секунди по-късно Онана направи още по-добро спасяване. Великолепна комбинация на бирмингамци изведе Уоткинс на отлична позиция, но стражът излезе навреме и блокира удара му.

Онана трябваше да получава медицинска помощ, но сякаш нямаше нищо притеснително. Веднага след подновяването на играта се стигна до нова опасна ситуация пред него. Този път атаката бе завършена от Рамзи, но ударът не бе достатъчно точен. В последната част на полувреме играта беше накъсана, а нарушенията бяха комбинирани от поредица от грешки и от двата отбора.

На почивката Люк Шоу напусна терена и на негово място влезе Виктор Линдельоф. Манчестър Юнайтед изглеждаше уязвим в защита, но в същото време успяваше с лекота да стига до наказателното поле на съперника. При една от тези ситуации Рашфорд финтира двама бранители, но не успя да отправи добър удар. При друга Гарначо бе изведен на прекрасна позиция, но и той не успя да завърши. Най-опасната ситуация в началото на втората част обаче бе пред другата врата. Кеш мина покрай Рашфорд и прати топката на крака на Уоткинс. Нападателят бе на шест метра пред вратата, но стреля право във вратаря и топката се удари в тялото на Онана.

Ситуации не липсваха и пред двете врати, но играчите и на двата отбора успяваха да провалят отлични атаки. Изключителен пробив на Бейли завърши с подаване към Рамзи, който не успя да овладее. Бруно Фернандеш пък стреля над вратата, въпреки че бе оставен напълно непокрит на границата на наказателното поле. В тази ситуация бе отсъдена и засада.

След поредицата от спасявания Онана най-накрая бе преодолян в 67-ата минута. След ъглов удар последва разбъркване, топката стигна до Бейли, който я пусно остро към Дъглас Луис, а той я насочи към мрежата. Ман Юнайтед можеше да отговори бързо след пробив на Гарначо. Аржентинецът завърши, а топката мина близо до лявата греда на Мартинес.

Дъглас Луис получи нова възможност да се разпише, но този път не се прави по най-добрия начин. Изчистване на Далот прати топката в краката на бразилеца, но той стреля слабо и кълбото отиде в ръцете на Онана. Влезлият като резерва Диаби също пропиля добра възможност. Пробив на Гарначо пък завърши със слаб удар.

Четири минути преди края на редовното време прекрасно центриране на Далот стигна до главата на Мактоминей. Шотландецът, който се появи на терена десетина минути по-рано, заби топката в мрежата. За него това е седми гол във Висшата лига през тази кампания и за поредено път победно попадение, след като го направи няколко пъти по-рано през сезона.


АСТЪН ВИЛА - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:2

0:1 - Хойлунд 17'
1:1 - Дъглас Луис 67'
1:2 - Мактоминей 86'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация