Безкомпромисен Ман Юнайтед не остави никакви шансове на Уест Хям

18:46
Безкомпромисен Ман Юнайтед не остави никакви шансове на Уест Хям

Манчестър Юнайтед постигна победа с 3:0 над гостуващия Уест Хям в мач от 23-ия кръг на Премиър лийг. Расмус Хойлунд (23’) откри резултата в средата на първата част, а Алехандро Гарначо (49’, 84’) добави нови две попадения през второто полувреме. Датският нападател успя да запише името си при голмайсторите в четвърти пореден двубой, като по този начин се превърна и най-младият играч с голове в четири поредни срещу в английското първенство. Лошата новина за Ерик тен Хаг бе новата контузия на Лисандро Мартинес, който бе заменен през втората част от Рафаел Варан. 

Първата наистина опасна ситуация в двубоя дойде на сметката на “чуковете”, които в 11-ата минута бяха близо до откриване на резултата след корнер, но отличната реакция на Андре Онана задържа равенството. Само три минути по-късно първо Курт Зума и Алфонс Ареола се сблъскаха в опит да изчистят една топка, а от последвалия корнер Бруно Фернандеш отправи много опасен изстрел, но френският страж показа, че вече е съсредоточен и спаси.

В 17-ата минута центриране отляво бе спряно от Томаш Соучек, за което останаха впечатления за игра с ръка, след което стреля опасно. След корнерът Лисандро Мартинес направи много нарушение в удобна близост за Джеймс Уорд-Праус, но изпълнението на халфа спря в стената. Така се стигна до средата на първата част, когато отново Зума сгреши при опит да изчисти, Каземиро пое и прати към Хойлунд. Датският футболист залъга бранителите в бяло с отличен удар в долния ляв ъгъл реализира. За бившият играч на Аталанта това бе трети пореден мач в първенството, в който той успя да се разпише, като в предните два записа и асистенция.

Играчите на Дейвид Мойс опитаха да дадат бърз отговор, задържайки се около пеналта на домакините няколко минути, а Бен Джонсън стреля опасно, но отново Онана се намеси, макар и не до край убедително. Домакините бяха близо удвояване на резултата в добавеното време на първата част, когато технично взаимодействие между Гарначо и Хойлунд прати последния в добра позиция в пеналта, но ударът му премина покрай вратата.

На почивката гостите замениха Алфонс Ареола с Лукаш Фабиански. В 48-ата минута Хари Магуайър загуби изключително елементарно топката в опасна зона, Емерсон напредна, но предпочете да стреля, което се получи доста неточно. В ответната атака Бруно Фернандеш задържа около наказателното поле, след което намери Алехандро Гарначо в пеналта, а аржентинецът реализира, макар топката да се отклони в тялото и на Наиф Агер за 2:0.

Играчите на Манчестър Юнайтед направиха нова добра атака веднага след изпълнението на началния удар, но ударът на Рашфорд в крайна сметка премина покрай лявата греда. Десетина минути след това отново крилото се изяви в негативна светлина, след като топката попадна в него след рикошет, но изстрелът му бе изключително неточен. Пред лондончани се откри отлична възможност да намалят изоставането си двайсет минути преди края на двубоя, когато Хари Магуайър се размина с топката, тя бе поета от Джаред Боуен, който напредна отлично и опита да стреля, но бе блокиран. Лошата новина за “червените дяволи” бе контузията на Лисандро Мартинес след сблъсък с Владимир Цоуфал, която доведе до смяната на аржентинеца с Рафаел Варан.

До голяма степен точка на спора в двубоя бе сложена пет минути преди края на редовното време, когато Скот Мактоминей отне от Калвин Филипс в средата на терена, след което намери по отличен начин Алехандро Гарначо, а аржентинецът реализира второто си попадение в двубоя. С тази победа пък “червените дяволи” изпревариха днешния си противник и се изкачиха до шестото място в класирането. Лондончани пък са една позиция по-надолу.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация