Расмус Хойлунд подобри рекорд на Кристиано Роналдо

08:14
Расмус Хойлунд подобри рекорд на Кристиано Роналдо

Нападателят на Манчестър Юнайтед Расмус Хойлунд прати в историята рекорд на Кристиано Роналдо. Датчанинът се превърна в най-младият футболист на “червените дяволи” с поне един гол и една асистенция в два поредни мача от Премиър лийг. При драматичната победа над Уулвърхамптън (4:3) Хойлунд подаде за попадението на Маркъс Рашфорд и след това сам се разписа още до почивката. 


Бившият нападател на Аталанта е на 20 години, а Роналдо направи гол и асистенция в два поредни мача в английския елит за първи път на 21-годишна възраст. 


Капитанът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш пък се изравни по брой асистенции в Премиър лийг с Кристиано Роналдо. Португалецът подаде за едно от попаденията на “червените дяволи” срещу Уулвс и вече има 37 голови паса, колкото и съотборника си в националния отбор Роналдо. 


С най-много асистенции сред португалците, играли в Премиър лийг, е Луиш Нани - 43. 


Юнайтед за първи път през сезона не допусна загуба в 4 поредни мача. Тимът от “Олд Трафорд” обаче е инкасирал цели 52 гола от началото на кампанията в Премиър лийг. С повече получени попадения е само Шефилд Юнайтед - 59.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация