Жребият за осминафиналите на Лига Европа: Ливърпул и Милан ще борят чешки грандове

19:18
Жребият за осминафиналите на Лига Европа: Ливърпул и Милан ще борят чешки грандове

Грандовете Ливърпул и Милан изтеглиха противници от Чехия за осминафиналите в Лига Европа. Тимът на Юрген Клоп ще се изправи срещу шампиона Спарта (Прага), а италианците ще спорят със Славия (Прага).

Имаше вероятност мърсисайдци и "росонерите" дори да се паднат един срещу друг, тъй като англичаните бяха в урната на поставените, а отборът от "Сан Сиро" - в тази непоставените.

Правещият изключителен сезон Байер (Леверкузен) пък ще трябва да преодолее Карабах от Азербайджан. Уест Хам се падна с Фрайбург, а като интересна се очертава и двойката Рома - Брайтън.

Двойките:
СПАРТА (ПРАГА) - ЛИВЪРПУЛ
МАРСИЛИЯ - ВИЛЯРЕАЛ
РОМА - БРАЙТЪН
БЕНФИКА - РЕЙНДЖЪРС
ФРАЙБУРГ - УЕСТ ХАМ
СПОРТИНГ (ЛИСАБОН) - АТАЛАНТА
МИЛАН - СЛАВИЯ (ПРАГА)
КАРАБАХ - ЛЕВЕРКУЗЕН

Първите мачове ще се изиграят на 5 и 7 март, а реваншите - на 14 март.

Първите осминафиналисти бяха ясни още от декември, след като те спечелиха своите групи в груповата фаза - Уест Хам, Брайтън, Рейнджърс, Аталанта, Ливърпул, Виляреал, Славия (Прага) и Байер (Леверкузен), които бяха поставени при тегленето на топките.

В четвъртък вечер, след изиграването на реваншите от плейофния кръг, пък научихме и другите осем участника на жребия - Милан, Рома, Фрайбург, Бенфика, Спортинг, Марсилия, Спарта (Прага) и Карабах. Те бяха непоставени.

Единственото ограничение на жребия беше, че отбори от една страна не могат да се паднат един срещу друг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация