Милан си поигра с огъня във Франция, но все пак си тръгна щастлив

23:51
Милан си поигра с огъня във Франция, но все пак си тръгна щастлив

Рен записа успех с 3:2 като домакин на Милан в реванша между двата тима от елиминационните плейофи на Лига Европа. Бенжамен Буриго (11’, 54’, 68’) вкара хеттрик за французите, като вторият и третият му голове бяха от дузпи. Попаденията за гостите пък бяха отбелязани от Лука Йович (22’) и Рафаел Леао (58’). Въпреки тази загуба “росонерите” продължават към 1/8-финалите на турнира с общ резултат 5:3, след като преди седмица спечелиха с убедителното 3:0 на свой терен.

Стефано Пиоли извърши само две промени сред титулярите си от първия мач между двата отбора. В халфовата линия отсъстваше Рубен Лофтъс-Чийк, който беше заменен от Исмаел Бенасер, докато на върха на атаката Йович беше предпочетен пред Оливие Жиру, въпреки че си изкара директен червен картон при загубата с 2:4 от Монца през изминалия уикенд. Домакините пък този път бяха подредени в 4-3-3 с Амин Гуири, Арно Калимуендо и Мартен Терие в предни позиции.

Мачът започна с атаки и пред двете врати, като Стив Манданда не позволи на Рафаел Леао да откри резултата още във втората минута, избивайки с крак удара на португалеца. За сметка на това домакините взеха аванс с първото си голово положение. В 11-ата минута непокритият пред дъгата на наказателното поле Буриго получи топката и с шут по земя я прати в противниковата мрежа за 1:0. След още 11 минути обаче равенството в двубоя беше възстановено благодарение на Йович, който се разписа с глава след отлично центриране на капитана Тео Ернандес. В 27-ата минута Калимуендо можеше да изведе Рен отново напред, но Майк Менян отрази волето на нападателя от добра позиция. Пет минути по-късно вратарят се справи и с техничен удар на Дезире Дуе. В 43-тата минута Артур Теате стреля неточно с глава.

В началото на втората част Леао имаше добра възможност да даде аванс на "росонерите", но Манданда отново спаси неговия изстрел. За сметка на това френският тим получи дузпа в 52-рата минута след нарушение на Симон Кяер срещу Терие в наказателното поле. Буриго не сгреши от бялата точка за втория си гол в двубоя. Преднината на домакините обаче се задържа само четири минути, защото при контраатака на съперника Леао предприе солова акция, при която Манданда неуспешно се опита да му избие топката и вместо това крилото я добута във вратата за 2:2. В 65-ата минута обаче се стигна до втора дузпа за домакините, след като Йович спря с ръка удар на Калимуендо с глава при центриране от фал. Буриго реши да бие и тази дузпа, като с точно изпълнение оформи своя хеттрик в мача. В заключителните минути резервата Ибрахим Салах и Калимуендо опитаха далечни удари, но Менян се справи и с двата изстрела, с което не допусна по-тежка загуба за своя тим.


РЕН - МИЛАН 3:2

1:0 Буриго 11'
1:1 Йович 22'
2:1 Буриго 54'-д.
2:2 Леао 58'
3:2 Буриго 68'-д.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация