Махмуд Чар се закани да победи Кобрата: Познавам го много добре, той се предава в трудните моменти

18:29
Махмуд Чар се закани да победи Кобрата: Познавам го много добре, той се предава в трудните моменти

Бившият претендент за световна титла в професионалния бокс Кубрат Пулев потвърди официално, че ще се боксира с Махмуд Чар на 30-и март в “Арена София”.

Това се случи на съвместна пресконференция с бъдещия му опонент в столичния хотел "Маринела".

"Предпочитам да се концентрирам отново повече в линия на срещата. Това ще е едно невероятно събитите. Имаме привилегията то да се състои в България. Имайте предвид, че взехме много трудни решения. Правим невъзможното, за да се случи в България този двубой. Аз съм благодарен на хората, които прегърнаха тази идея и помагат. Опитваме се да направим нещата така, че всичко това да се случи и нещо повече - да има една невероятна галавечер, която да остане в историята. Лично съм благодарен на първо място на Господ, че предостави възможността на всички в организацията. Като спортист ще се изправя срещу един сериозен противник. Той има доста опит и много тежки битки през които е минал. Подхождам с респект и уважение към него. Бъдете сигурни, че ще излезна в една супер-форма, а оттам нататък, каквото Господ е отредил - ще направим всичко възможно да направим в България световен шампион по бокс", сподели Кубрат Пулев пред журналистите.

"Бях поканен от господин Гоцев да се бия в България за първи път през 2017-а. Градът е красив. Всички трябва да дойдат да гледат битката и да се насладят на това страхотно място. Кубрат е страхотен боксьор, страхотен боец. Преди бяхме заедно част от "Зауерланд". Знаем се от много време. Ние сме приятели, но това е състезание. Радвам се, че ще се бием с него", отговори Чар.

38-годишният боец със сирийски корени вдигна залозите, като заяви в лицето на Пулев, че българинът се предава в моментите, когато му е трудно. Той допълни, че когато победи Пулев в София, ще има 15 000 нови фенове от България.

"Радвам се, че съм тук в София. Всички харесват тежката категория и всички се надяват да имат световен шампион в тази дивизия. Българите много се надяват на този двубой. Мисля, че ще направим голямо шоу и е възможно да се върнем. Уважението ми е голямо към Ивайло, тъй като организира тази битка", допълни мениджъра на германеца, Ерол Сейлан.

"Преди 30 години стартирах точно в този град. Едва на 25 години, когато бях с една фикс идея да докарам световен шампион в България. 30 години по късно това ще се случи. Боят ще бъде сериозен. Противникът не е случаен. Той е бил в ринга с величини като Виталий Кличко, Поветкин и други. Не е дошъл тука на гости. Той ще е на границата, на която ние трябва да преминем, за да постигнем нашата цел", разказа българският мениджър и промоутър Ивайло Гоцев. Той допълни, че на боксовата гала в "Арена София" между въжетата ще видим и непобедената в профи бокса Джоана Нуамеруе, а след две седмици ще има нова пресконференция, на която ще разберем и кои ще са останалите участници на бойния спектакъл в София.

Кобрата за последно се боксира на родна земя през 2018-а. Тогава той надделя над Хюи Фюри с единодушно съдийско решение след 12 рунда бокс. В последната си среща на ринга българинът надигра Анджей Вавржик. Това се случи на 14-и декември, 2023-а в Коста Меса, Калифорния.

Чар е в серия от три поредни победи. За последно германецът нокаутира Нури Сефери на 21-и декември 2022-а в Хамбург.

"Впечатлен съм от упоритостта на Кубрат. Видяхме как два пъти се би за световна титла. Благодарен съм, че сега съм тук. Част от едно невероятно шоу. Това е големият шанс на Кубрат - мач за световна титла. Тренираме постоянно. Както той, така и аз"

"Бих се радвал и ние да сме световни шампиони. Това е различно нещо. Ще е плод на цяла една кариера и цял един живот", заяви Тервел Пулев. Той допълни, че се надява скоро да стане ясен и неговия опонент за 30-и март.

На пресконференцията присъства и представител на Световната боксова асоциация - Марияна Борисова. Тя сподели, че пред победителя от сблъсъка Чар-Пулев има "страхотни хоризонти" в тежката категория, свързани с победителите в битките Антъни Джошуа - Франсис Нгану (8-и март), Александър Усик - Тайсън Фюри (18-и май).

"Тежката категория е най-важната в бокса. Тя диктува спорта. Радвам се, че имам вече съм имал двама световни шампиони в тази дивизия. Тук въпросът е друг. В нашия спорт нищо не върви по конец. Учиш се в движение и имаш много падения. Повече от върховете. Тази битка е специална за мен, защото сбъдвам мечтата си да дойда тук и да се запозная с българите. Много ми харесва тук. Бих си дал американския паспорт за български. Работя с двама страхотни шампиони. Без бойци като Кубрат няма как да съм най-добрия треньор в света. Тук е като мой дом", сподели настоящият треньор на братя Пулеви и Джоана Нуамеруе, Ибн Кейсън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация