Кубрат Пулев записа 30-а професионална победа в кариерата си

15:31
Кубрат Пулев записа 30-а професионална победа в кариерата си

Кубрат Пулев постигна 30-а професионална победа в кариерата си след тотална доминация над поляка Анджей Вавжик. Кобрата два пъти прати противника си в нокдаун и спечели убедително в очите на съдиите - 100-88, 100-88, 99-89.

Преди Кобрата да излезе на ринга в Калифорния неговият брат Тервел Пулев постигна категорична победа над американеца Дионардо Майнър.

След края на срещата Пулев сподели, че е имал температура в дните преди битката и дори е обмислял да я откаже, но се е “вдигнал”, за да постигне успеха.

Това беше първи профи дуел за Кобрата след година и пет месеца, когато отстъпи на Дерек Чисора с разединено съдийско решение. Последният му предишен спечелен мач беше срещу Джери Форест през май 2022-ра.

Първи рунд

В първия рунд водещият ляв прав на Кубрат беше най-използваният удар, а при оставащи 30 секунди той за първи път направи комбинация “едно-две” в главата на съперника. Българинът беше в доминантна позиция и не спираше да загражда поляка около мрежата.

Втори рунд

Пулев получи ляв прав в лицето и това го амбицира по-рано да започне с десните крошета в сравнение с предишната част. Няколко леви прави в целта пък провокираха поляка да почне да търси клинчове и нечисти удари.

Трети рунд

Отново Вавжик записа само едно значимо попадение с ляв прав в лицето на Кубрат, който започна все по-често да залага на ляв-десен прав. Кобрата все още беше сравнително предпазлив и поддържаше далечна дистанция.

Четвърти рунд

И четвъртата част протече по същия сценарий, като все по-отчетлива ставаше идеята на Вавжик просто да оцелява и да не залага на много опити за атака. Кубрат едва ли имаше нещо против да трупа леви прави и да контролира напълно събитията без много рискове.

Пети рунд

Кобрата направи най-хубавата си комбинация от ляв-десен в главата на противника, след което трябваше да се предпазва на дистанция от контраатаките. Зрителите също оцениха изпълненията на българина, който записа над десет точни леви прави до края на рунда. Десетина секунди преди гонга Пулев заби дясно кроше, а полякът претендираше да е бил ударен с лакът.

Шести рунд

Вавжик явно знаеше, че изостава сериозно в съдийските карти и започна по-рисково да опитва комбинации. Това само накара Пулев да стане още по-прецизен и да го нарани сериозно с ляво кроше. Десен прав в целта за българина наклони още везните в негова полза и дори изглеждаше сякаш нокдаунът е близо. Той стана факт в самия край на рунда, а полякът се изправи.

Седми рунд

Кобрата отново наниза поне десет успешни леви прави в главата на противника, а към средата на рунда започна да подготвя и комбинациите с дясна ръкавица. Десните прави в тялото също вършеха чудесна работа за Пулев.

Осми рунд

Кобрата знаеше, че няма нужда да предприема нищо специално, за да запази преимуществото си. Левият прав работеше отлично в негова полза, а полякът беше тотално неутрализиран.

Девети рунд

Полякът вече съвсем беше в режим оцеляване и продължаваше да прави обиколки на ринга до въжетата. Пулев заложи на няколко леви крошета за разнообразие, а иначе доминацията с левия прав не спираше.

Девети рунд

Началото на деветия рунд беше белязано от втори нокдаун в актива на Кобрата, а краката на противника му сякаш тотално бяха изчерпани откъм енергия. Стереотипът на двубоя се запазваше, а Кубрат реши да не се впуска в безразсъдни атаки с непременна цел нокаут.

Десети рунд

Кубрат нанесе няколко десни прави без подготовка с лявата ръка, като не се затрудни изобщо да завърши срещата в своя полза, а Вавжик едва ли беше спечелил дори един рунд в очите на съдиите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация