Даниел Алвеш научи присъдата си: 4 години и 6 месеца затвор

18:24
Даниел Алвеш научи присъдата си: 4 години и 6 месеца затвор

Доскорошният национал на Бразилия Даниел Алвеш беше осъден на 4 години и 6 месеца затвор заради изнасилване на млада жена от края на 2022 г. Това реши днес съд в Барселона. Присъдата може да бъде обжалвана. Максималното наказание за това деяние е 12 години зад решетките.

Отделно бившият футболист трябва да плати 150 000 евро компенсация на жертвата, няма право на комуникация с нея за период от 9,5 години и му е забранено да доближава дома й и работното й място на по-малко от 1000 метра. Освен това пет години след освобождаването си от затвора Алвеш ще бъде под специално наблюдение.

Бившият футболист на Барселона и Ювентус е в ареста от 13 месеца насам, след като беше обвинен в изнасилване от 23-годишната дама. Инцидентът е станал в предпоследната нощ на 2022 година в нощен клуб в каталунската столица.

По време на делото самият Алвеш на няколко пъти променяше версията си, като неговите адвокати застанаха зад тезата, че сексуален контакт е имало, но той е бил по взаимно съгласие. Сега обаче съдът реши, че сексуалният акт не е бил по взаимно съгласие и става дума за изнасилване.

Изминалите 13 месеца на Алвеш в ареста ще бъдат приспаднати от присъдата му, което означава, че той би излязъл на свобода след 41 месеца.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация