Челси не се предаде пред мощта на Манчестър Сити

21:47
Челси не се предаде пред мощта на Манчестър Сити

Манчестър Сити и Челси не се победиха и във втория си сблъсък през този сезон, след като завършиха 1:1 на „Етихад Стейдиъм“ в дербито от 25-ия кръг на Премиър лийг. Двата отбора отново изиграха много интересен двубой с голям брой положения, въпреки че останаха далеч от резултатността, която показаха на „Стамфорд Бридж“ преди около три месеца (4:4). Лондончани бяха много опасни през първата част и до голяма степен заслужено взеха аванс след попадения на бившия играч на „гражданите“ Рахийм Стърлинг в 42-рата минута. Гостите имаха шанс и за втори гол след почивката, но след това постепенно Сити наложи ожесточен натиск и стигна до изравнително попадение, реализирано от Родриго Ернандес в 83-тата минута. Така шампионите останаха на третата позиция, изоставайки на четири точки зад Ливърпул и на две от Арсенал. "Гражданите" обаче са с мач по-малко от големите си конкуренти за титлата. 

Джосеп Гуардиола направи три промени в сравнение с мача с ФК Копенхаген от 1/8-финалите на Шампионската лига. Джереми Доку земени Джак Грийлиш, който получи мускулна контузия в Дания. Бернардо Силва също имаше проблеми след този двубой и днес остана на скамейката за сметка на Хулиан Алварес. Джон Стоунс също бе сред резервите, като мястото му зае Мануел Аканжи.

Маурисио Почетино направи две корекции в сравнение с двубоя с Кристъл Палас. Ливай Колуил замени контузения Тиаго Силва, а Рахийм Стърлинг започна за сметка на Нони Мадуеке. Колул Палмър отново излезе срещу бившия си клуб. Третият в нападателното трио на гостите бе Николас Джаксън.

Двубоят започна на високо темпо, като и двата отбора опитваха да атакуват. Очаквано Сити все пак имаше предимство. В десетата минута имаше напрежение в наказателното поле на гостите, след като Петрович не успя да се намеси добре в опита да боксира топката, но Диаш стреля с глава право в ръцете на вратаря. Дори да имаше гол обаче, той най-вероятно щеше да бъде отменен, защото изглеждаше, че има нарушение срещу сърбина. Две минути след това домакините зададоха първата чиста възможност, след като Холанд бе изпуснат в наказателното поле и засече отблизо с глава центриране на Алварес. Ударът на норвежеца обаче премина над вратата.

Гостите също изглеждаха опасни в атака и в 18-ата минута Джаксън предизвика грешка на Едерсон, след което Галахър опита опасно да изведе Палмър, но в решаващия момент Аке направи страхотен шпагат.

В 23-тата Челси пропусна страхотен шанс, след като Палмър изведе Густо отдясно, след което последният центрира ниско към Николас Джаксън, който беше сам срещу Едерсон, но лошо овладя топката, след което продължи фронтално срещу стража, който спаси.

В 30-ата минута Кайседо доста опасно застъпи умишлено крака на Доку, който бе на земята. Ситуацията обаче бе подмината от Андрю Мадли и ВАР и халфът на Челси се измъкна без никаква санкция.

Стърлинг и Доку пропуснаха последователно по една добра ситуация пред двете врата. Първият си поведе дълго топката и Едерсон улови, а белгиецът проби и стреля, но право в ръцете на Петрович.

В 42-рата минута Челси, който имаше по-добрите възможности до момента, взе заслужен аванс. Густо изчисти напред при поредното постепенно нападение на домакините, след което Джаксън пусна с пета към Палмър и тръгна напред. Англичанинът му върна, след което бившият играч на Виляреал много добре намери Стърлинг, който нахлуваше фронтално. Бившият играч на Сити по перфектен начин финтира Кайл Уокър, след което стреля технично в ъгъла за 0:1.

Сити веднага натисна и в 45-ата минута можеше да изравни. Фоудън проби отляво и центрира на далечната греда към Холанд, който засече с глава. Дисаси обаче блокира. При последвалото центриране от корнер Джаксън с глава отправи топката към собствената си врата, но отново Дисаси изчисти.

В 48-ата минута Де Бройне изпълни пряк свободен удар от много опасна позиция. Белгиецът стреля технично, но топката премина на сантиметри над напречната греда. Две минути след това Уокър постави крака си пред Стърлинг и падна в наказателното поле, претендирайки за дузпа. Анди Мадли обаче отсъди нарушение на бранителя.

Холанд пропусна нов шанс в 51-вата минута, след като засече лошо на далечната греда центриране на Фоудън отдясно.

Пет минути след това лондончани пропуснаха златн възможност да удвоят аванса си. Палмър разви добре атаката на гостите надясно към Густо, който центрира ниско, а Стърлинг засече от движение, но Едерсон изби с крак. Чилуел опита добавка, но стражът на домакините отново изби.

Сити натисна здраво и създаде набързо две ситуации, но и в двата случая не стигна до точен удар към вратата на Петрович.

В 64-тата минута Почетино замени Стърлинг с Нкунку. Бернардо Силва пък влезе на мястото на Хулиан Алварес в състава на домакините.

Петрович също се намеси блестящо в 66-ата минута, когато силен удар на Холанд рикошира в крака на Дисаси и топката летеше опасно към ъгъла, но сърбинът показа добра реакция и изби. В 78-ата минута Холанд за пореден път пропусна с глава, след като от седем метра не успя да намери вратата след прекрасно центриране на Де Бройне отляво.

Силният натиск на домакините обаче даде резултат в 83-тата минута, когато удар на Уокър бе блокиран от Дисаси, след което топката стигна до Родри, който стреля силно, кълбото рикошира в Чалоба и влезе под напречната греда за 1:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация