Наближава времето, когато Ман Сити може би ще последва съдбата на Евертън

21:03
Наближава времето, когато Ман Сити може би ще последва съдбата на Евертън

Главният изпълнителен директор на Премиър лийг Ричард Мастърс заяви, че вече е насрочена дата за изслушването на Манчестър Сити по обвиненията за нарушаване на финансовия феърплей. През миналия февруари лигата обвини клуба от "Етихад" в 115 нарушения на правилата, които са били установени в хода на 4-годишно разследване. След това стана ясно, че независима комисия ще се заеме със случая, но оттогава няма развитие по него. Междувременно Евертън бе наказан с отнемане на десет точки в началото на сезона заради нарушения на финансовите правила, а вчера Висшата лига повдигна нови обвинения към "карамелите" и Нотингам Форест. Мастърс обясни, че казусите на Манчестър Сити, от една страна, и на Евертън и Нотингам Форест, от друга, са различни. Въпреки че обяви, че има насрочена дата, шефът на Премиър лийг отказа да я назове.

"Мога да разбера разочарованието на феновете, но това са много различни обвинения. Ако беше установено, че някой клуб, независимо дали е настоящ шампион, или не, е нарушил правилата за разходите за 2023 година, той щеше да бъде в точно същата позиция като Евертън или Нотингам Форест. Обемът и характерът на обвиненията към Ман Сити, за които изобщо не мога да говоря, се разглеждат в много различна среда. Има определена дата за тази процедура. За съжаление, не мога да ви кажа кога е тя, но случаят напредва. Не мога да дам никакви подробности за Ман Сити, освен да кажа, че е определена дата, без да мога да ви разкрия кога е тази дата.

Що се отнася до Челси, както знаете, новите собственици излязоха с информация пред ФА, УЕФА и Висшата лига за предишна собственост и ние все още проучваме това. Няма да обявим резултата, докато не приключим тези разследвания", заяви Мастърс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация