Кевин Де Бройне с основна заслуга за победата на Сити срещу Нюкасъл

21:51
Кевин Де Бройне с основна заслуга за победата на Сити срещу Нюкасъл

Кевин Де Бройне имаше основен принос за победата на Манчестър Сити с 3:2 при гостуването на Нюкасъл. Белгиецът влезе в игра 20 минути преди края при резултат 2:1 за домакините. Той изравни резултата, а след това даде асистенция за победното попадение на резервата Оскар Боб в добавеното време. Отборът на Пеп Гуардиола се изкачи на второ място и е на две точки зад лидера Ливърпул.

Нюкасъл се представи повече от достойно, въпреки че получи гол в 26-ата минута, когато Бернардо Силва откри резултата. С две попадения в рамките на две минути на Александър Исак и Антъни Гордън “свраките” поведоха. Те обаче не успяха да издържат на натиска на съперника след почивката.

Срещата започна вихрено с няколко ситуации пред вратата на гостите. Високата преса на “свраките” притесни съперника и се стигна до грешки. Във втората минута топката се озова в мрежата на Едерсон, но попадението не бе зачетено поради засада. В тази ситуация вратарят на гостите се контузи след сблъсък с Уокър и Лонгстаф. Бразилецът получи медицинска помощ, но реши да продължи играта. При следващата ситуация той подари топката на Нюкасъл, но домакините не се възползваха. Тогава обаче Едерсон прецени, че не може да продължи и бе заменен от Щефан Оргета.

След бурното начало “гражданите” опитаха да успокоят играта и да вземат контрол върху случващото се на терена. Те започнаха все по-често да се доближават опасно до вратата на съперника. Нюкасъл обаче продължи създава голови ситуации. При една добра бърза атака Алмирон напредна отдясно и опита да намери Исак, но Руен Диаш се намеси. Пред другата врата след няколко блокирани опита Бернардо Силва стреля над вратата.

Отборът на Гуардиола откри след спорна ситуация. Пробив на Гордън отляво бе спрян от Рубен Диаш, който го повали. Съдията прецени, че няма нарушение. Последва дълго разиграване от страна гостите, топката стигна до Уокър, който намери Бернардо Силва в наказателното поле, а португалецът отигра с пета и по великолепен начин прати топката в долния десен ъгъл на Дубравка.

Нюкасъл се съвзе от шока и показа качествата си. В 35-ата минута след великолепна работа на Шер топката бе насочена към Бруно Гимараеш в центъра. Бразилецът с великолепно първо докосване насочи топката към Исак по лявото крило. Нападателят напредна срещу Уокър и с прекрасен удар прати топката в левия ъгъл на Ортега.

Ман Сити още не се бе осъзнал от това попадение и получи второ и то също дойде след пробив отляво. Антъни Гордън напредна срещу Уокър и по идентичен начин преодоля вратаря с красив удар. След този обрат увереността на домакините се повиши и до края на полувремето те не позволиха на шампиона на Англия и Европа да доминира. Тимът на Еди Хау дори стигна до нови опасности пред Ортега. В 41-ата минута Исак пропусна великолепна възможност, след като бе изведен сам срещу вратаря.

Второто полувреме започна с доминация на отбора на Гуардиола, който притисна съперника. Домакините обаче бяха добре организирани и като цяло се справяха. Алварес опита да затрудни Дубравка от фал. Ударът бе точен, но дистанцията беше сериозна, а топката не летеше достатъчно бързо и вратарят изби. Нисък изстрел на Фоудън пък отиде в ръцете на стража.

Нюкасъл бе подложен на сериозен натиск и почти не играеше с топката. Отличен пробив на Уокър завърши с опит за подаване и решителна намеса на Бруно Гимараеш. Малко след това Дубравка отрази удар на Алварес. Опит на Ковачич се отклони в Шер, но вратарят на “свраките” успя да реагира и спаси. При една от редките си атаки Нюкасъл стигна до добра възможност, но Исак не успя да се възползва и Ортега го спря.

Гуардиола прибегна към големия си коз и пусна в игра Кевин Де Бройне. Той веднага се пробва от много удобен фал, но прати топката в стената. Последва голям пропуск на Алварес. Присъствието на Де Бройне много бързо имаше влияние върху развитието на двубоя. Капитанът на Ман Сити изравни в 74-ата минута, когато напредна през центъра и с прецизен удар прати топката в десния долен ъгъл на Дубравка.

Манчестър Сити продължи да доминира сериозно и търсеше пролуки в защитата на съперника, но те не бяха много. Родри тества вратаря на домакините, но като цяло гостите трудно стигаха до удари. “Гражданите” дочакаха своя момент. В началото на добавеното време великолепно подаване на Де Бройне намери резервата Оскар Боб в наказателното поле, а той по прекрасен начин преодоля вратаря и прати топката в мрежата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация